Aplicaţie mobilă care are ca scop combaterea risipei de alimente

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Aplicaţie mobilă care are ca scop combaterea risipei de alimente / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Aplicaţie mobilă care are ca scop combaterea risipei de alimente / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un startup românesc a lansat o aplicație menită să combată risipa de alimente.

Startup-ul românesc bonapp.eco a lansat aplicaţia prin care consumatorii economisesc până la 80% la achiziţia de alimente şi anul viitor intenţionează să se extindă în alte ţări din regiune şi să salveze de la risipă 30 de milioane de pachete cu produse până în 2023, conform unui comunicat remis, joi, scrie Agerpres.

bonapp.eco este lansată de Gregoire Vigroux, business angel şi antreprenor în serie, împreună cu Diego Roy de Lachaise, fost senior tech consultant la KPMG, şi cu Zsolt Kadar, fost executiv Apple. Aplicaţia mobilă are ca scop combaterea risipei de alimente, conectând consumatorii cu comercianţii ale căror alimente se apropie de data de expirare.

Produsele vor fi vândute la preţuri mai mici cu 40%- 80%. Aplicaţia este disponibilă pe iOS şi Android. Alimentele sunt achiziţionate cu cardul, prin intermediul aplicaţiei, dintr-o reţea de 35 de afaceri afiliate din Bucureşti. În prezent aplicaţia include supermarketuri, hipermarketuri, restaurante, magazine, brutării, cafenele şi hoteluri.

În 2022 va fi lansată și în alte orașe din România

Lansarea în alte oraşe din România este planificată pentru primul trimestru din 2022, în timp ce extinderea în alte ţări din regiune va începe în trimestrul al doilea. bonapp.eco estimează că aplicaţia are un potenţial de piaţă de cinci milioane de utilizatori numai în România. Utilizatorul ţintă locuieşte în mediul urban, are cont bancar, îşi doreşte să cumpere produse de calitate şi, totodată, să economisească bani.

'La nivel global se iroseşte 40% din cantitatea totală de alimente, conform World Wildlife Fund. Numai risipa de alimente este cauza pentru 10% din emisiile de gaze cu efect de seră, la nivel mondial. Pe lângă exacerbarea schimbărilor climatice, risipa alimentară provoacă pierderi semnificative retailerilor. În România, într-o ţară în care mâncarea este scumpă, sunt aruncate anual 5 milioane de tone de alimente. Consumatorii români îşi alocă aproape 40% din buget pentru alimente şi băuturi. bonapp.eco transformă aceste provocări de mediu, economice şi sociale într-o oportunitate de afaceri durabilă, în beneficiul tuturor. Soluţia noastră este un câştig pentru consumatori, un câştig pentru comercianţii de produse alimentare şi un câştig pentru planetă', a declarat Gregoire Vigroux, co-fondatorul bonapp.eco.

Printre primii parteneri care s-au alăturat reţelei bonapp.eco din Bucureşti se numără Accor, Cora, foodpanda, Penny România, Starbucks şi Up (anterior denumită Cheque-Dejeuner), urmând ca până la finalul anului să fie anunţate şi alte parteneriate.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel