Aplicația care a ajuns mai populară decât Instagram în Europa

Autorul articolului: Andrei Itu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

O aplicație a avut cea mai mare creştere a popularităţii în rândul mesageriei instant din 2019 până în 2022 în Europa.

Este vorba despre Telegram a lui Pavel Durov. Aplicația rusului a avut cea mai mare creştere a popularităţii în rândul mesageriei instant din 2019 până în 2022 în Europa.

Acest lucru reiese dintr-un studiu al companiei de analiză "Sensor Tower". Telegram a ocupat, de asemenea, locul trei în topul celor mai descărcate aplicaţii din Europa, după TikTok şi principalul său concurent, WhatsApp.

În acelaşi timp, proiectul lui Durov a depăşit Instagram (proprietarul acesteia este corporaţia Meta, recunoscută drept extremistă în Rusia şi interzisă pe teritoriul rus), Facebook (tot al corporaţiei Meta), Messenger, Snapchat şi Twitter.

Se observă că, în ultimii ani, cea mai mare creştere a numărului de descărcări a fost înregistrată de aplicaţiile axate pe caracterul de confidenţialitate. Potrivit "Sensor Tower", Telegram a înregistrat cea mai mare creştere dintre messenger-urile din Rusia, Turcia şi Franţa.

De asemenea, analiştii au descoperit că messenger-ul "Signal" a început să câştige popularitate. Potrivit Sensor Tower, Ucraina şi Germania au fost primele două ţări cu cele mai multe descărcări ale aplicaţiei în primele trei trimestre ale anului 2022. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel