APIA oferă 215 euro/hectar. Cum poți fi eligibil la plată

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Bani de la APIA pentru români. Instituția anunță un nou sprijin financiar, precum și criteriile de eligibilitate pentru obținerea finanțelor.

APIA continuă finanțarea românilor. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură anunță în continuare prezentarea noilor scheme de plată incluse în Planul Național Strategic (PNS) 2023-2027. Este vorba despre  sprijinul cuplat pentru venit alocat sectorului leguminoase pentru industrializare.

Conform reprezentanților APIA, forma aceasta de ajutor financiar se acordă cultivatorilor de mazăre de grădină, fasole boabe și fasole păstăi. Se va acorda o plată unică pe hectarul eligibil, cuplată de producția vegetală. Alocarea financiară orientativă pentru anul 2023 (contribuția Uniunii în EUR) este de 1.354.500,00 Euro, cu un cuantum unitar planificat de 215 Euro/ha. Mai mult, suprafața planificată pentru care se acordă sprijinul este de 6.300 hectare.

„Beneficiarii sunt solicitanții care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru acordarea sprijinului cuplat prevăzute de legislația națională, în conformitate cu Regulamentul UE nr. 2021/2115 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a normelor privind sprijinul cuplat pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre în cadrul Politicii Agricole Comune (planuri strategice PAC) și finanțate de Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și Fondul European pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și de abrogare a Regulamentelor (UE) nr. 1305/2013 și (UE) nr. 1307/2013 ale Parlamentului European și ale Consiliului”, anunță APIA.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel