Apetitul crescut nu îți dă pace? Iată ce alimente îl pot diminua

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursă foto: Pexels (Rajesh TP)
Sursă foto: Pexels (Rajesh TP)

Unele alimente pot ajuta la diminuarea apetitului, arzând chiar și câteva calorii. 

În timp ce unele cercetări sugerează că unele alimente, cum ar fi ardei iute și ghimbirul, ne pot face să simțim mai puțină foame după ce le mâncăm, aceste studii folosesc adesea cantități mari de alimente și testează efectele lor asupra animalelor, spune Gary Frost, liderul Imperial Nutrition and Food, parte din Rețeaua de la Imperial College London. Traducerea acestor efecte la oameni nu s-a întâmplat încă, adaugă acesta.

Dar un studiu a analizat proprietățile de suprimare a poftei de mâncare ale capsaicinei din ardeiul iute (ingredientul activ care dă iuțeala ardeiului) folosind cantități care seamănă mai mult cu cele folosite într-o dietă umană obișnuită. Mary-Jon Ludy, profesor asociat de alimentație și nutriție la Universitatea de Stat Bowling Green din Ohio, SUA, a experimentat mai întâi acasă, adăugând ardei iute la mesele ei, până când a decis care este cantitatea plăcută la gust și realistă pentru cineva care trăiește în SUA.

Supa de roșii care a generat primele rezultate asupra consumului de capsaicină

Apoi a invitat 25 de oameni în laboratorul ei de șase ori și i-a hrănit cu boluri cu supă de roșii. După ciorbă, ei au stat în laborator timp de patru ore și jumătate, astfel încât apetitul și consumul de energie să poată fi măsurat în mod regulat. Li s-a servit apoi o altă masă și li s-a spus că pot mânca cât vor.

Când au consumat supa care conținea 1 g de ardei iute, participanții au ars 10 calorii în plus în cele patru ore și jumătate de după. Participanții care au mâncat de obicei ardei iute doar o dată pe lună au raportat că au avut mai puține gânduri despre mâncare după aceea și au mâncat cu 70 de calorii mai puțin atunci când au fost serviți la a doua masă, comparativ cu cei care au mâncat de obicei ardei iute de trei ori pe săptămână sau mai mult.

Ceaiul verde, la un loc cu ardeiul iute

Ludy a făcut același experiment cu extract chilli într-o capsulă în loc de supă, dar creșterea arderii grăsimilor a fost constatată doar după ce subiecții au mâncat supa de ardei iute și roșii.

„Acest lucru spune ceva important despre senzația de furnicături/arsură pe cale orală”, spune ea.

Cu toate acestea, arderea a 10 calorii în plus după o masă condimentată durează puțin și nu va avea efecte pe termen lung. Frost subliniază că studii ca acesta, care arată efecte pe termen scurt asupra apetitului și nu au fost în măsură să arate niciun efect de lungă durată. În conformitate cu acest studiu, o analiză a 32 de studii a constatat că ardeiul iute, precum și ceaiul verde, nu s-au dovedit în mod constant supresori ai poftei de mâncare. Citește continuarea pe DC News

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel