Apartamentul parizian al creatorului de modă Karl Lagerfeld, scos la licitaţie pe 26 martie

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Facebook
Captura Facebook

Apartamentul privat din Paris - o locuinţă de trei camere cu o suprafaţă totală de 260 de metri pătraţi, decorată în stil futurist şi conţinând un dressing de peste 50 de metri pătraţi - al creatorului de modă german Karl Lagerfeld, care a murit în februarie 2019, va fi scos la licitaţie pe 26 martie, a anunţat marţi biroul notarial însărcinat cu această vânzare, informează AFP.

Acest apartament va fi propus spre vânzare cu preţul de pornire de 5,3 milioane de dolari.

Karl Lagerfeld, ale cărui creaţii şi defilări spectaculoase pentru Chanel, Fendi şi propria marcă au avut un impact profund asupra industriei modei, a locuit în acest apartament timp de aproximativ zece ani până la moartea sa, a declarat Thomas Jousselin, un notar asociat cu biroul Althemis.

Situat într-o clădire din secolul al XVII-lea de pe Quai Voltaire, în centrul Parisului istoric, cu vedere spre Sena şi spre Muzeul Luvru, apartamentul a fost complet renovat de creatorul de modă german "într-un stil futurist, cu podele din beton şi panouri din sticlă sablată", a explicat el.

Camera principală, care are o suprafaţă de 120 m2, dispune de numeroase rafturi de bibliotecă iluminate din spate. Zona de dormit are vedere spre curtea interioară a imobilului şi dispune de un dormitor cu pereţi despărţitori detaşabili, alăturat unui dressing de peste 50 m2.

Vânzarea, ce va fi organizată după mai multe licitaţii de bunuri care i-au aparţinut creatorului de modă în 2021 şi 2022, va avea loc la Camera de Comerţ şi Industrie din Paris, precum şi online şi prin telefon. Dreptul de acces este condiţionat de un depozit de 1,06 milioane de euro, a precizat aceeaşi sursă.

Această metodă de vânzare prin licitaţie în faţa camerei notarilor a fost decisă de administratorul monegasc însărcinat cu succesiunea designerului, care l-a desemnat el însuşi pe unul dintre omologii săi francezi să se ocupe de organizarea vânzării, potrivit lui Thomas Jousselin.

Thomas Jousselin a refuzat să ofere detalii despre averea lui Karl Lagerfeld, dar a precizat că "nu există nimic conflictual în legătură cu această vânzare".

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel