Anunț pentru șoferi: ASF a publicat lista. Se scumpește RCA-ul

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Știri
foto pixabay
foto pixabay

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a publicat tarife de referinţă pentru poliţele auto valabile în acest an.

Preţurile sunt mai mari pentru toate categoriile. Pentru prima dată, sunt prezentate şi RCA-urile pentru maşini electrice.

Cea mai ieftină poliţă RCA, conform ASF, o vor plăti proprietarii de maşini cu vârste cuprinse între 51 şi 60 de ani şi care au un autovehicul cu o capacitate cilindrică mai mică de 1.200 de centimetri cubi. Ei vor trebui să achite 1.006 lei. Cel mai mult vor plăti tinerii sub 30 de ani care au o maşină cu un motor de peste 2.500 de centimetri cubi. Pentru aceştia, preţul este de 4.709 lei.

În funcţie de vârsta şoferului, sunt diferenţe semnificative şi la poliţele RCA pentru maşini electrice, valorile fiind cuprinse între 1.397 şi 2.742 de lei. Tarifele de referinţă ale Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru persoane fizice nu reprezintă tarife la care sunt încheiate poliţele RCA în piaţă. Preţurile finale ale asigurărilor obligatorii auto sunt influenţate de sistemul Bonus-malus, care poate aduce scăderi de până la 50% sau creşteri de peste 80 de procente, scrie Rador. 

Tarifele de referinţă sunt calculate semestrial de o companie independentă, iar ASF are obligaţia legală de a le publica. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel