Antrenorul Olympique Lyon, rănit la față, cere mai multe măsuri de securitate la meciurile din Ligue 1

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

FOTO: captura video YouTube @
Nexus Football
FOTO: captura video YouTube @ Nexus Football

Fabio Grosso, antrenorul echipei de fotbal Olympique Lyon, rănit la faţă, cere mai multe măsuri de securitate, atât pentru jucători, cât și pentru staff.

Fabio Grosso, antrenorul echipei de fotbal Olympique Lyon, rănit la faţă, la Marsilia, înaintea meciului cu echipa locală cu Olympique Marseille, din etapa a 10-a a Ligue 1, a cerut vineri ”măsuri riguroase” pentru a garanta siguranţa jucătorilor şi a staff-urilor tehnice, scrie AFP.

”Nu trebuie să aşteptăm să se întâmple ceva şi mai grav pentru a lua decizii importante. Ceea ce s-a întâmplat este inacceptabil, nu putem trece peste aşa ceva", a spus italianul, în cadrul primei sale conferinţe de presă după incidentele care au dus la anularea meciului.

Antrenorul s-a prezentat cu ochiul stâng încă umflat şi mai multe răni ascunse sub şapca pe care a purtat-o trasă pe ochi. ”Eu sunt mai bine, mă voi reface, dar este nevoie de măsuri sporite de securitate pentru ca toată lumea să se simtă în siguranţă”, a continuat acesta.

De asemenea, Grosso a condamnat, aşa cum făcuse deja clubul său, atitudinea unor suporteri ai lui Lyon de pe Stade Vélodrom, care au făcut saluturi naziste şi au scos strigăte de maimuţă în direcţia lui OM. ”Nu este deloc în regulă, nu trebuie să mai asistăm la astfel de manifestări”, a punctat antrenorul.

Meciul Olympique Marseille - Olympique Lyon, anulat duminică la Marsilia, după ce autocarul echipei oaspete a fost lovit cu pietre şi antrenorul lui OL, Fabio Grosso, a fost rănit, se va juca pe 6 decembrie într-un loc care va fi stabilit ”ulterior”, a anunţat joi Liga profesionistă franceză de fotbal (LFP).

Meciul Marseille - Lyon, din etapa a 10-a a campionatului Franţei, a fost anulat după incidentele dinaintea partidei de pe Stade Velodrome, când mai multe proiectile au vizat autocarul echipei lyoneze, rănindu-l pe antrenorul Fabio Grosso, dar şi pe mai mulţi suporteri ai oaspeţilor.

Fabio Grosso, rănit la faţă, nu a fost prezent la antrenamentul de marţi al lyonezilor, el având un concediu medical de 30 de zile.

Trei anchete sunt deschise de Procuratura din Marsilia

Trei anchete au fost deschise de procurorul din Marsilia. Primele două anchete vizează incidentele în care autocarul lui OL şi un autocar al suporterilor acestei echipe au fost atacate cu pietre.

A treia anchetă vizează comportamentul unora dintre susţinătorii lui Lyon în interiorul stadionului Velodrome, suporteri care au făcut saluturi naziste şi au scos strigăte de maimuţă în direcţia celor din Marsilia.

După ce a fost sesizată în privinţa "comportamentului suporterilor lyonezi în zona rezervată echipei oaspete", pe Velodrome, comisia de disciplină a LFP a deschis o anchetă şi va pronunţa decizia sa pe 22 noiembrie, scrie Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel