Antony Blinken cântă la chitară într-un bar din Ucraina. Piesa? Neil Young - Rockin` in the Free World (Cântând în lumea liberă) /video

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Antony Blinken spune "a venit timpul" pentru ca Suedia să adere la NATO / Foto: Agerpres
Antony Blinken spune "a venit timpul" pentru ca Suedia să adere la NATO / Foto: Agerpres

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a trimis un mesaj pentru Ucraina și pentru lumea întreagă într-un bar din Kiev, interpretând o melodie clasică a cântărețului Neil Young.

Blinken a efectuat o vizită neașteptată în capitala Ucrainei, răvășită de război, în această săptămână, ca un semn de continuare a sprijinului pentru aliatul SUA în contextul intensificării atacurilor cu rachete ale Rusiei. Marți, el a urcat pe scena unui bar din subsol numit Barman Dictat pentru a interpreta alături de o trupă numită 19.99, scrie The Independent.

Melodia? "Rockin' in the Free World" de Neil Young.

Înainte de a urca pe scenă, Blinken a spus mulțimii de la bar că recunoaște că forțele ucrainene și cetățenii suferă încă și a promis sprijin din partea SUA și a lumii.

"Soldații dvs., cetățenii dvs. - în special în nord-est, la Harkiv - suferă enorm. Dar trebuie să știți - trebuie să știți - că Statele Unite sunt alături de dvs., atât de mulți din lume sunt alături de dvs. Și luptați nu numai pentru o Ucraina liberă, ci și pentru lumea liberă. Și lumea liberă este, de asemenea, alături de dvs.", a spus el.

După interpretare, solistul trupei, Dmitry Temnyi, a spus agenției Reuters că a fost impresionat de abilitățile lui Blinken la chitară.

"A cântat bine", a spus Temnyi.

Diplomatul american este bine cunoscut în jurul capitalei americane ca un muzician amator care nu ezită să interpreteze în public atunci când este în dispoziție. Abilitățile lui Blinken la chitară au atras atenția la sfârșitul anului trecut, când a apărut un videoclip cu el alături de o trupă la sediul Departamentului de Stat, unde a interpretat o melodie a lui Muddy Waters la lansarea Inițiativei de Diplomație Muzicală Globală a SUA.

El a mai lansat și muzică proprie pe Spotify sub numele de "ABlinken".

În 2021, el a spus revistei Rolling Stone că deține "șase sau șapte" chitare și și-a amintit de experiențele de a cânta alături de mai mulți luminători ai rock-ului, inclusiv cântăreața-compozitoare Aimee Mann și bateristul/cântărețul de la Husker Du, Grant Hart, care a decedat.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel