Antioxidanții, esențiali pentru sănătatea ta: „Luptă împotriva a tot ce înseamnă celule canceroase”

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepick @4045
Foto: Freepick @4045

Mario Popescu a vorbit despre importanța antioxidanților pentru organismul uman.

Antioxidanții sunt esențiali pentru organismul nostru, întrucât îi oferă acestuia mai multe beneficii care ajută la o funcționare cât mai optimă și mai corectă. De asemenea, tot ei sunt cei care protejează corpul uman de anumite boli grave, precum este chiar cancerul, dar ajută și la creșterea sistemului imunitar. Din acest motiv, trebuie să te asiguri că îți iei doza zilnică de antioxidanți din alimentele pe care le consumi, iar nutriționistul Mario Popescu a dezvăluit care sunt fructele cele mai bogate în aceste substanțe. 

„Antioxidanții sunt acei compuși din alimente care luptă împotriva oxidării organismului. Asta înseamnă că ei ne apără împotriva infecțiilor, luptă împotriva a tot ce înseamnă celule canceroase, ei ne întăresc sistemul imunitar, au un rol foarte important, după cum le spune și numele. În momentul în care se oxidează în organism ceva, nu este de bine, asta înseamnă și o îmbătrânire prematură. Rolul lor este de a ne menține tineri, de a ne menține energia, sistemul imunitar puternic.”, a declarat nutriționistul Mario Popescu,în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV, potrivit Spectacola.

Rodia, cel mai bogat fruct în antioxidanți

Dacă îți dorești să te bucuri din plin de o doză uriașă de antioxidanți, atunci nutriționistul spune că nu ar trebui să-ți lipsească din meniu rodia. Pentru persoanele care nu-și doresc însă să se chinuie să o curețe, se poate prepara simplu un fresh, spune specialistul, iar astfel să obții fără prea multe chinuri o doză extrem de ridicată de antioxidanți.

„Rodia este considerată fructul care are cea mai mare cantitate de antioxidanți dintre toate alimentele din lume. Nu o să putem mânca foarte multă, dar opțiunea ar fi să consumăm sub formă de suc, sunt prese speciale, se secționează rodia în două și se stoarce la acel aparat special. Se bea chiar dimineața pe stomacul gol un pahar de suc de rodie.”, a continuat specialistul.

Alte fructe bogate în antioxidanți

Lista alimentelor pe care trebuie neapărat să le consumi pentru aceste beneficii uimitoare nu se încheie însă la rodii. Specialistul mai spune că atât goji, cât și afinele sau prunele sunt ideale de integrat în alimentația ta, pentru o sănătate de fier și pentru beneficiile uimitoare pe care acestea le oferă.


„Goji este și el un aliment cu o cantitate foarte mare de antioxidanți. Le putem consuma fie în smoothie, fie în ovăz, budinca de chia. Putem să le mâncăm pur și simplu așa, cam 30 de grame, ele au și o încărcătură calorică. 

Afinele au și ele o cantitate foarte mare de antioxidanți. Nu trebuie să ne facem griji din cauza surplusului caloric, pentru că nu există, putem consuma fără niciun fel de problemă.

Prunele au și ele o cantitate mare de antioxidant natural, de aceea e bine să le includem în alimentația noastră.”, a mai dezvăluit el, în cadrul emisiunii de pe Pro TV.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel