ANM: Avertizări Cod galben de caniculă și disconfort termic pentru 1 și 2 iulie

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: pexels, Andrea Piacquadio
Foto: pexels, Andrea Piacquadio

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, atenţionări Cod galben de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă şi disconfort termic ridicat, valabile pe 1 şi 2 iulie, la început în peste trei sferturi din ţară, apoi în zone din 14 judeţe.

Conform prognozei de specialitate, luni, în Crişana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală şi în Moldova se vor înregistra temperaturi extrem de mari pentru această dată, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 35 şi 37 de grade, pe arii restrânse mai ridicate în sud şi în est. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade şi vor caracteriza o noapte tropicală.

De asemenea, marţi, 2 iulie, canicula se va restrânge către sudul şi estul României. Astfel, în cea mai mare parte a Munteniei, în Dobrogea continentală şi în sudul Moldovei, valorile maxime vor fi în general de 35 - 37 de grade, în timp ce minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

Pentru zona Capitalei, meteorologii prognozează, în intervalul 1 iulie, ora 10:00 - 2 iulie, ora 9:00, caniculă şi disconfortul termic ridicat, cu un ITU ce va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă va fi de 37 - 38 de grade, iar cea minimă de 19 - 20 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel