Andrew Fletcher a murit la vârsta de 60 de ani

Ioan Valerian |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Lumânare
Lumânare

Andrew Fletcher, membru fondator al trupei electronice britanice Depeche Mode, a murit la vârsta de 60 de ani.

O declarație emisă de trupă pe rețelele de socializare a spus: „Suntem șocați și plini de tristețe copleșitoare de moartea prematură a iubitului nostru prieten, membru al familiei și coleg de trupă Andy ‘Fletch’ Fletcher”.

Trupa a continuat spunând: „Fletch avea o adevărată inimă de aur și era mereu acolo când aveai nevoie de sprijin, o conversație plină de viață, un râs bun sau o halbă rece. Inima noastră este alături de familia lui și vă rugăm să-i păstrați în gând și să le respectați intimitatea în această perioadă dificilă.”

Fletcher s-a născut în 1961 la Nottingham și s-a mutat la Basildon unde, la sfârșitul anilor 1970, a format trupa Composition Of Sound alături de Martin Gore și Vince Clarke. Odată cu recrutarea cântărețului Dave Gahan, aceștia și-au schimbat numele în Depeche Mode, iar cvartetul a continuat să se bucure de hituri în top, inclusiv New Life și Just Can’t Get Enough.

Odată cu plecarea lui Clarke, care a format Yazoo și apoi Erasure, Gore a devenit compozitor șef, iar trupa s-a bucurat de un succes internațional uriaș la sfârșitul anilor 80 și începutul anilor 90 cu piese precum Personal Jesus, Enjoy The Silence and I Feel You. Trupa a fost inclusă în Rock And Roll Hall Of Fame în 2020.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel