Andreea Bălan, de la copilăria sub lumina reflectoarelor, la maturizarea artistică: „Ei ce așteptau? S-o vadă pe Andreea de la televizor” /video

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa foto: Andreea Bălan, Instagram
Sursa foto: Andreea Bălan, Instagram

Andreea Bălan, un nume cunoscut în muzica românească și internațională, povestește despre tranziția sa de la o tânără vedetă la o artistă matură. Cu sinceritate și nostalgie, Andreea rememorează la podcastul lui Horia Brenciu începuturile sale și provocările întâmpinate pe parcursul carierei.

Debutul la liceu: „Ei ce așteptau? S-o vadă pe Andreea de la televizor”

"[Eu am intrat în clasa a 9-a fix când lansam Liberă la mare]. Eram deja cunoscută și am ajuns la liceu, la cel mai bun liceu din Prahova. Și eram golașă pe scenă. Ei ce așteptau? S-o vadă pe Andreea de la televizor, da? Machiată, aranjată, codițe împletite, nu știu ce. Și eu m-am dus complet nemachiată și m-au recunoscut. Și îmbrăcată până la gât, ca să fac impresie bună. Și am făcut", povestește Andreea.

Prezența sa la liceu a fost marcată de o susținere puternică din partea profesorilor, în special a dirigintelui: "Profesorii m-au îndrăgit foarte mult și am avut o doamnă dirigintă care m-a iubit foarte mult și m-a ajutat să trec ca lebăda prin apă în liceu. Pentru că eu plecam vineri dimineață și mă întorceam marți la școală. Eram plecate toate weekend-urile, timp de doi ani jumate. Am avut peste o mie de concerte în doi ani de zile. Adică aveam câte trei, patru pe zi. Că eu astăzi, stai să vezi, tot de acolo am învățat".

"Eu azi, ca să pot să țin două, trei concerte pe zi, ultimul e cu band. Primele două o să fiu cu dansatori. Păi, mă duc repede cu dansatori, le-am luat banii și mă duc la ultimul concert", mai spune artista în cadrul podcastului.

Eforturi pentru redefinirea imaginii

După perioada Andre, Andreea a simțit nevoia să se reinventeze pentru a-și depăși imaginea din trupa care a făcut-o celebră: "După Andre, a fost foarte greu să mă disociez de această imagine. Da, e foarte greu pentru că atunci când ai un succes atât de mare pe un proiect, e foarte greu după aceea, ca la Michael Jackson, Miley Cyrus, ca Britney Spears, dar e foarte greu să faci trecerea după aceea la adulthood, știi? Devii adult și să te perceapă lumea... Hannah Montana a devenit Miley Cyrus după Wrecking Ball. Ăla e marketing american. Păi ce, eu nu pot să-l aplic la mine? Și am învățat ce trebuie să fac ca să mă disociez de Andre".

Această tranziție a necesitat schimbări radicale atât în aparență, cât și în stilul muzical: "Fac ceva complet opus. Mă vopsesc brunetă și schimb stilul de muzică și cânt pop-rock. Și, bineînțeles, sufeream și după prima iubire. Nu știu cum s-a potrivit totul și am scos un album dark, gen Avril Lavigne, pop-rock. Și m-am disociat de Andre".

Evoluția spre maturitate

La 20 de ani, Andreea a înțeles că trebuie să-și arate latura matură pentru a accesa o nouă categorie de concerte și evenimente: "Ok, am trecut și peste perioada asta de un an, doi, trei. Am ajuns deja la 20 de ani. Ok, cum mă disociez acum de această perioadă? Pentru că eu deja sunt femeie. Cum mă arăt că sunt femeie? Pentru că am fost copil, am fost adolescentă, da? Dar încă nu făcusem cross-ul la femeie și nu accesam anumite concerte. Poate petreceri private sau evenimente mai mature. Am făcut niște piese mai sexy".

"Și m-am dezbrăcat în videoclipuri. Adică am luat rețeta de afară. Și am luat marketingul de afară și l-am aplicat la mine. Atunci aveam 20 de ani. Adică lucrurile astea nu le știam din teorie. Eu le simțeam. Înțelegeți? Nu mi-a explicat nimeni. Vezi că așa... Pur și simplu am văzut ce se întâmplă afară. Am înțeles că nu reușesc să mă desprind imaginea Andre. Clar au fost niște oameni care m-au sfătuit, dar am știut să ascult", a conchis artista.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel