Anchetă după ce un bărbat din Noua Zeelandă s-ar fi vaccinat de 10 ori

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Este anchetă în Noua Zeelandă după ce un bărbat s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 de până la 10 ori într-o zi.

Autorităţile sanitare din Noua Zeelandă au deschis o anchetă după ce un bărbat s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 de până la 10 ori într-o zi, potrivit media locale, informează agenţia DPA sâmbătă, scrie Agerpres. 

Se crede că bărbatul a fost plătit pentru a se vaccina în numele altor persoane, a relatat sâmbătă site-ul de ştiri Stuff.

Ministerul Sănătăţii este preocupat de acest caz, a dat asigurări managerul programului naţional de vaccinare şi imunizare anti-COVID-19, Astrid Koornneef. "Suntem foarte îngrijoraţi de această situaţie şi colaborăm cu agenţiile de profil", a declarat ea pentru Stuff.

"A avea un statut nesigur în ceea ce priveşte vaccinarea vă pune în situaţie de risc atât pe dumneavoastră, cât şi pe prietenii, whanau (familia) şi comunitatea dumneavoastră şi echipele de asistenţă medicală care vă tratează", a precizat Koornneef.

Nu trebuie să prezinte un act de identitate



În Noua Zeelandă, locuitorii nu trebuie să prezinte un act de identitate la momentul vaccinării.

Multe dintre companiile şi centrele din ţară utilizează un certificat de vaccinare naţional care permite accesul doar persoanelor vaccinate cu schema completă.

Aproximativ 89% dintre locuitorii din Noua Zeelandă sunt vaccinaţi cu schema completă, notează DPA.

Cu o populaţie de circa 5 milioane de locuitori, ţara a raportat aproximativ 12.500 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 46 de decese de la debutul pandemiei. 

38.517 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, în România

Un număr de 38.517 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 5.936 reprezintă prima doză, 12.959 - doza a doua şi 19.622 - doza a treia, a informat, sâmbătă, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), mai scrie Agerpres.

Potrivit CNCAV, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, din 27 decembrie 2020, au fost administrate 15.380.867 doze de vaccin pentru 7.844.513 persoane, 7.632.569 primind schema completă şi 1.773.027 imunizându-se cu doza a treia.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate şase reacţii adverse, patru de tip local şi două de tip general.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 19.570 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 2.127 de tip local şi 17.443 de tip general. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel