Amsterdam Trade Bank, o subsidiară a Alfa Bank din Rusia, a dat faliment. Deponenții, despăgubiți de sistemul de garantare olandez

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Fotografie creată de RODNAE Productions, de la Pexels
Fotografie creată de RODNAE Productions, de la Pexels

Clienților li se va plăti o compensație de câte 100.000 de euro.

Amsterdam Trade Bank (ATB), o subsidiară a Băncii Alfa din Rusia, a fost declarată vineri în faliment, potrivit unui comunicat al Băncii Centrale a Țărilor de Jos (DNB), care invocă o decizie judecătorească, relatează CNN .

Potrivit declarației, Tribunalul Central din Amsterdam a emis vineri o declarație de faliment a ATB, care a determinat Banca Centrală a Țărilor de Jos să activeze schema de garantare a depozitelor pentru titularii de cont.

În temeiul acestor sancțiuni, șase filiale, inclusiv ATB, au fost blocate pentru că „au fost deținute sau controlate de Alfa-Bank, sau pentru că acționează sau intenționează să acționeze pentru sau în numele, direct sau indirect, Alfa-Bank”.

Potrivit băncii centrale, deținătorii de conturi ATB sunt acoperiți de sistemul olandez de garantare a depozitelor, care are un plafon de până la 100.000 EUR de persoană.

În total, banca avea 23.000 de titulari de conturi private. Suma totală garantată de schemă este de aproximativ 700 de milioane de euro.

Pe 6 aprilie, Departamentul de Trezorerie al SUA a anunțat că va impune „sancțiuni de blocare totală” Alfa Bank, cea mai mare bancă retail din Rusia. 

Potrivit raportului său anual 2020, cel mai recent înregistrat la Camera de Comerț, ATB avea active de aproximativ 1,2 miliarde de euro și capitaluri proprii de 174 de milioane de euro. A realizat un profit de 27 de milioane de euro în acel an.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel