Amenda uriașă pe care o primești dacă tai acest copac chiar dacă este la tine în curte

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 27 ian 2023, 14:43 | Categorie: Știri
Amenda uriașă pe care o primești dacă tai acest copac chiar dacă este la tine în curte / Photo by Karolina Grabowska
Amenda uriașă pe care o primești dacă tai acest copac chiar dacă este la tine în curte / Photo by Karolina Grabowska

Cu toate că pare o glumă, află că este 100% adevărat. Dacă ai acest copac la tine în curte și plănuiești să îl tai, trebuie să ceri o autorizație. Dacă încalci această regulă te poți trezi cu o amendă uriașă.

Legea interzice tăierea acestui copac, chiar dacă se află la tine în curte. Dacă ai un nuc și te gândești să îl tai, ei bine nu poți să faci acest lucru fără o autorizație, iar aceasta se obține destul de greu. Acest copac este protejat prin lege, iar amenda dacă încalci această regulă este uriașă. Autorizația se poate obține numai în trei condiții.

Legea Pomiculturii nr. 348/2003 reglementează foarte clar cultura nucului din categoria de pomi răzleți (adică situați la distanță unii de alții). Conform actului normativ, tăierea nucilor se poate face numai în baza unei autorizații, indiferent de propietari.

Cererea pentru autorizație trebuie depusă cu cel puțin o lună înainte de momentul în care plănuiești să tai copacul, iar aprobarea solicitării este oferită de o serie de specialiști ai direcțiilor teritoriale pentru agricultură, doar în urma unei verificări prealabile în teren.

Cum poți obține autorizația pentru a tăia acest copac

Astfel, persoanele fizice sau juridice care au nuci în proprietate şi vor să-i taie sunt obligate să ceară o autorizaţie de la Direcțiile pentru Agricultură Județene.

Pentru a obține  acest document se depune o cerere cu cel puţin o lună înainte de tăierea efectivă a pomului, iar aprobarea solicitării se face de către specialiştii DAJ, în urma unei verificări prealabile în teren.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite