Amendă de până la 36.000 de euro dacă asculți muzică tare pe plajă. În ce țară europeană se aplică astfel de sancțiuni

Ionela Valentina Miu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Persoanele care doresc să se bucure de liniște atunci când fac plajă trebuie să știe că acum un motiv în plus să aleagă Portugalia. Țara europeană a adoptat o măsură prin care interzice muzica tare pe plajă, iar cei care ignoră această regulă riscă amenzi de până la 36.000 de euro.

Autoritatea Maritimă Națională (AMN) din Portugalia a interzis boxele portabile care difuzează muzica pe plajă la un volum ridicat, deranjându-i pe localnici și pe turiști.

Această măsură anunțată luna trecută interzice „utilizarea unui echipament audio și a activităților care produc zgomot și care, potrivit prevederilor legii, pot cauza disconfort”.

Cu toate acestea, nu este clar volumul considerat drept tulburare a liniștii publice, însă cei care se află pe plajă pot face reclamație la secția de poliție căreia îi este arondată plaja respectivă.

Amenzile sunt cuprinse între 200 și 4.000 de euro pentru persoane fizice și între 2.000 și 36.000 de euro pentru grupuri, scrie Euronews.

Mai mult, polițiștii pot confisca „accesoriile" zgomotoase, cum ar fi boxele portabile.

Totodată, pe plajele din Portugalia sunt interzise acum și practicarea unor sporturi în afara spațiilor desemnate în acest scop, camparea în afara spațiilor rezervate și aprinderea focului pe plajă.

Tot mai multe țări europene au luat măsuri pentru a preveni comportamentul necivilizat al turiștilor, inclusiv pe plaje.

Vara trecută, autoritățile din Barcelona au interzis țigările pe plaje pentru a-i proteja pe nefumători de efectele fumatului pasiv și pentru a preveni aruncarea mucurilor în nisip.

În luna iulie 2023, primăria din orașul Dubrovnik, din sudul Croației, a anunțat că turiștii nu mai au voie să mai meargă cu trollere pe străzi pentru că fac zgomot și deranjează oamenii.

Totodată, Grecia a introdus un sistem de limitare a timpului pe care turiștii îl pot petrece la Acropole, în încercarea de a controla invazia grupurilor de turiști.


Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel