Amendă de 5.000 de lei pentru cei care hrănesc porumbeii

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Amendă de 5.000 de lei pentru cei care hrănesc porumbeii/Freepik
Amendă de 5.000 de lei pentru cei care hrănesc porumbeii/Freepik

Autoritățile din Sectorul 6 atrag atenția că bucureștenii care hrănesc porumbeii riscă o amendă de 5.000 de lei.

„Nu mai hrăniți porumbeii! Prin acțiunile voastre nu faceți un bine, ba dimpotrivă! Se distruge mediul înconjurător, apare riscul de îmbolnăvire și, nu în ultimul rând, este afectat procesul natural de procurare al hranei de către păsări. Nu mai spunem că în majoritatea cazurilor li se dă drept mâncare celebra pâine procesată, care este lipsită de nutrienţii necesari dietei lor și mai mult îi înfometează!”, a scris Primăria Sectorului 6 pe Facebook.

Instituția a început o campanie de informare la nivelul asociaţiilor de locatari, cu scopul ca preşedinţii şi administratorii de blocuri să ia la cunoștință responsabilitățile ce le revin locatarilor și sancţiunile ce pot fi date celor care hrănesc porumbeii.

„Dacă nu se respectă condiţiile civilizate de trai la comun, iar grădina şi perimetrul blocului continuă să fie pline de găinaţ, resturi de pâine şi alte tipuri de deşeuri, obligații pe care inclusiv asociațiile de proprietari le au, polițiștii vor da amenzi!”, mai anunță primăria.

Agenții din cadrul Serviciului Proximitate au fost la câteva astfel de cazuri în cartierul Giuleşti, la graniţa cu Crângaşi. Au primit mai multe sesizări din partea unor cetăţeni de bună credinţă, care nu mai suportă mizeria provocată de porumbeii hrăniţi chiar de vecinii lor, mai spune instituția.

Porumbeii, sursă de boli

Nu în ultimul rând, resturile care rămân în urma porumbeilor atrag șoareci, șobolani, purtători de diverse boli transmisibile la om, mai avertizează Primăria Sectorului 6.

„Chiar şi porumbeii pot fi purtători şi ne pot îmbolnăvi de diverse bacterii sau ciuperci precum #salmonella, #histoplasmoza sau #chlamydia- psitacoza! Reamintim că astfel de fapte sunt sancționate cu amenzi ce pot ajunge până la 5.000 de lei atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Aşadar, facem apel la bunul simţ şi la responsabilitate: Nu mai hrăniţi porumbeii, în caz contrar vom fi nevoiți să vă amendăm”, conchide primăria.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel