Ambasadorul SUA în Rusia va asista la funeraliile lui Mihail Gorbaciov

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Departamentul de Stat din SUA a confirmat că ambasadorul de la Moscova va participa la funeraliile lui Mihail Gorbaciov.

Ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan, va asista sâmbătă la Moscova la funeraliile ultimului lider sovietic, Mihail Gorbaciov, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de Reuters.

Gorbaciov, care a pus capăt Războiului rece fără vărsare de sînge, dar nu a reuşit să împiedice prăbuşirea Uniunii Sovietice, a decedat marţi, la vârsta de 91 de ani, într-un spital din Moscova.

Corpul său va fi expus publicului în Sala Coloanelor din Casa Sindicatelor, situată în apropierea Kremlinului sâmbătă dimineaţă, urmând a fi înhumat alături de soţia sa, Raisa, în cimitirul Novodevicie.

Kremlinul a declarat că Putin lucrează sâmbătă şi este prea ocupat pentru a asista la ceremonie, dar el s-a deplasat joi la morga spitalului unde a murit Gorbaciov, depunând un buchet de flori lângă sicriul acestuia.

Nicio zi de doliu nu a fost declarată. Liderii occidentali ar fi asistat în mod normal la funeralii vor fi absenţi din cauza interdicţiilor de intrare impuse de Rusia, ca răspuns la sancţiunile aplicate Moscova din cauza războiului său în Ucraina, scrie Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel