Ambasadorul rus la București susține că nu Rusia a început războiul din Ucraina

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Ambasadorul rus la București susține că nu Rusia a început războiul din Ucraina / Foto: Captură video Realitatea Plus
Ambasadorul rus la București susține că nu Rusia a început războiul din Ucraina / Foto: Captură video Realitatea Plus

Ambasadorul rus la București susține că nu Rusia este cea care a început războiul din Ucraina.

Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, consideră că nu Rusia este cea care a început războiul în Ucraina. Într-un interviu pentru Realitatea Plus, diplomatului i-au fost arătate mai multe imagini cu copii ucraineni uciși de bombardamentele rusești, dar Kuzmin nu a schițat nicio reacție și a susținut că neonaziștii sunt cei care au ucis civili în Ucraina.

În plus, el a mai susținut că majoritatea refugiaților ucraineni au plecat din țară cu mașini de lux, deși nu este deloc așa, presa publicând diverse reportaje cu refugiații din România care stau acum în centre special amenajate.

Reporter: De ce ar trebui să credem Rusia, când Rusia este cea care a condus această operațiune militară?

Kuzmin: Pentru că nu Rusia a început, în practică. În realitate, dacă te uiți către faptele reale, Rusia a început doar o altă etapă care se desfășura oricum în Ucraina. A fost provocat, a fost sponsorizat financiar de SUA. La mijlocul lunii februarie, bombardamentele s-au intensificat. Când am început operațiunile, am găsit documente care arată că s-a planificat o ofensivă masivă și dacă se realiza, numărul victimelor era mult mai mare. Informațiile care provin din Ucraina sunt 99% false.

Reporter: Mii de femei ucrainence cu copiii lor au venit în România pentru ajutor și spun că rușii atacă.

Kuzmin: Au văzut? Cel puțin o parte dintre ei au văzut?

Reporter: Da.

Kuzmin: Nu, nu dragul meu prieten, nu au văzut. Sunt mii de oameni. Cum au suferit din cauza armatei ruse? Ei care vin cu mașinile lor de lux.

Reporter: Nu toată lumea are mașini de lux.

Kuzmin: Majoritatea. Când refugiații kurzi, afgani au încercat să pătrundă în Europa prin Rusia au venit aproape fără bagaje pentru că veneau dintr-o regiune în care oamenii sufereau.

Ambasadorul Rusiei la București: Rusia vede extinderea NATO ca pe o amenințare existențială 

Valery Kuzmin a mai susținut că Rusia curăță Ucraina de neonaziști, aceeași retorică ca și cea a liderului rus Vladimir Putin. În plus, el a declarat că "Rusia vede extinderea NATO ca pe o amenințare existențială".

"Rusia curăță Ucraina de neonaziști. NATO se extinde spre Rusia și creează infrastructură militară pe acest teritoriu. De îndată ce va extinde infrastructura, mai devreme sau mai târziu, de fapt chiar mai repede, ei vor începe să își facă loc pe acest teritoriu.

Pentru ce? Dacă puteți dovedi că, de exemplu, Pentagonul este o organizație de caritate și creează un laborator în Ucraina pentru a studia cele mai periculoase virusuri și bacterii și tot felul de boli, inclusiv febra hemoragică Crimeea-Congo și multe altele pe care nu le pot pronunța? Pentru ce?

Rusia vede extinderea NATO ca pe o amenințare existențială pentru țara noastră, pentru statul nostru. Această amenințare a fost creată de Occident cu mult timp în urmă. 

Practic, Rusia nu a început nicio operațiune. În realitate, Rusia a dat o altă față războiului care a început acum 8 ani în Ucraina. Război care a fost provocat și sponsorizat de SUA și Uniunea Europeană.", a mai declarat ambasadorul rus Valery Kuzmin.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel