Amazon va dezvolta un nou joc bazat pe "Stăpânul Inelelor"

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Amazon va dezvolta un nou joc bazat pe "Stăpânul Inelelor" / Photo by Pixabay
Amazon va dezvolta un nou joc bazat pe "Stăpânul Inelelor" / Photo by Pixabay

Platforma de jocuri video Amazon Games a anunţat că a semnat un acord cu Middle-earth Enterprises, care deţine drepturile asupra produselor derivate din saga "Stăpânul Inelelor", pentru a dezvolta un joc bazat pe operele scriitorului J.R.R. Tolkien, care va fi disponibil pentru PC şi console, transmite marţi AFP.

"A oferi jucătorilor o nouă viziune asupra Stăpânului Inelelor a fost de mult timp o dorinţă a echipei noastre şi suntem onoraţi şi recunoscători că Middle-earth Enterprises are încredere în noi pentru a aduce la viaţă această lume emblematică", a declarat într-un comunicat vicepreşedintele Amazon Games, Christoph Hartmann.

"Ne angajăm să aducem jucătorilor jocuri de înaltă calitate, fie pentru francizele originale, fie pentru cele existente şi îndrăgite precum 'Stăpânul Inelelor' ", a spus el.

Viitorul produs al Amazon Games, care se află "abia în primele etape ale producţiei", va fi un joc de aventură online masiv multiplayer (MMO), a cărui acţiune se va desfăşura "într-o lume deschisă şi persistentă din Pământul de Mijloc, care va prelua poveşti îndrăgite din 'Hobbitul' şi 'Stăpânul Inelelor' ", se arată în comunicat.

Alte detalii, cum ar fi cele legate de data lansării jocului, "vor fi distribuite mai târziu", se precizează în comunicat.

"Lumea Pământului de Mijloc continuă să fie un teren fertil pentru creatori", a declarat Lee Guinchard, CEO al Embracer Freemode, o subsidiară a editorului suedez de jocuri video Embracer, care deţine Middle-earth Enterprises.

"Avem ambiţia clară de a crea produse de divertisment de cea mai înaltă calitate pentru această licenţă (...). Luăm toate măsurile necesare pentru a oferi un MMO fidel universului incredibil de bogat al Pământului de Mijloc, pentru a încânta jucătorii de pretutindeni", a spus Guinchard, citat în comunicat.

Amazon îşi dezvoltă în paralel seria adaptată după lumea creată de Tolkien, pe care grupul a pariat peste un miliard de dolari, timp de cel puţin cinci sezoane, primul dintre acestea fiind lansat pe platforma sa de streaming Prime Video, în 2022.

Gigantul american vrea să îşi facă un nume şi în sectorul jocurilor video. Amazon Games a dezvoltat deja alte jocuri, precum "New World" sau "Lost Ark", şi a ajuns la un acord în decembrie 2022 pentru a produce următoarea producţie din celebra franciză "Tomb Raider".

Pe lângă producţia de jocuri, Amazon este activ în această industrie de câţiva ani. Compania a cumpărat platforma de streaming în timp real a videourilor legate de jocuri video Twitch, în 2014, şi a lansat Luna, o platformă de jocuri video online pe bază de abonament, în 2020.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel