Alimentul pe care nu trebuie să-l consumi sub nicio formă: „Este prima sursă de cancer”. Se găsește în peste 70% dintre produse

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: Freepik.com
Sursa foto: Freepik.com

Specialiștii atrag atenția asupra unuia dintre cele mai populare ingrediente pe care le consumăm cu toții, fără să ne dăm seama.

În încercarea de a găsi echilibrul perfect în viață și de a se bucura de o sănătate de fier, oamenii au învățat de-a lungul timpului să renunțe la o listă amplă de alimente considerate a fi periculoase pentru organism, precum ar fi fast-food-ul, preparatele prăjite sau zahărul, atât de îndrăgit de toată lumea, de la mic, la mare. Dacă ne oprim atenția asupra ultimei opțiuni, este important să știi că nu trebuie să iei în considerare doar cantitatea de zahăr pe care ți-o adaugi în cafea sau în alte preparate, întrucât există o gamă largă de alimente pe care e posibil să le consumi zilnic și care să conțină acest ingredient periculos. 

„Ar trebui să ne gândim la ce nu are zahăr ascuns, toate au. Pastele conțin zahăr, iar dacă nu, carbohidrații ajung și ei într-un final zahăr. Apoi, o luăm de la iaurt, cereale, tot ce se gătește în magazine are, în cantități mai mari sau mai mici. Dacă acel produs nu are zahăr, nu ne mai place. Sosurile pe are le mâncăm conțin zahăr, prăjiturile clar, iaurtul clasic are și el o porție de zahăr și sare. 

De asta trebuie să ne gândim foarte bine când consumăm zahăr. Trebuie să ne gândim foarte bine când consumăm zahăr, tu ai calcul și zici că e bine, dar ai mai luat încă 100 de grame prin alte nebunii pe care le consumi zilnic. Orice la care te gândești, conține zahăr. De asta trebuie să gătim acasă, chiar dacă punem zahăr, măcar știm cât am folosit”, a dezvăluit nutriționistul Wasim Nazer, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

Nutriționistul, semnal de alarmă către uleiul de palmier

Un alt ingredient „ascuns”, căruia nu-i oferim niciodată importanță, dar care face parte dintr-o gamă largă de alimente, după cum spune nutriționistul, este uleiul de palmier, care este una dintre cele mai nocive surse de grăsimi, spune Wasim Nazer.

„Mai periculos decât zahărul este uleiul de palmier, care se găsește în foarte multe produse, 70% dintre produse conțin, pe care noi le consumăm zilnic, asta e prima sursă de cancer. Dacă mâncăm brânză feta, conține, tot ce e fluid, 100% are, fast food-ul îl fac cu ulei de palmier, care, după mine, este prima sursă de cancer.”, a continuat el.

Evoluția margarinei în timp

Nu în ultimul rând, specialistul a explicat și care este motivul pentru care uleiul de palmier este un ingredient de bază în restaurante, dar a vorbit și despre evoluția margarinei, care este la fel de periculoasă pentru sănătate.

„El arde mult mai greu, asta nu înseamnă că e sănătos. E eficient pentru un restaurant, îl țin două luni de zile. Pentru consumator nu e bine. Face mult mai rău decât uleiul de măsline, decât de cel de floarea soarelui. Majoritatea studiilor sunt făcute de niște companii care au un interes, eu nu mă duc să fac pentru uleiul de palmier, dacă nu mă plătește nimeni. 

Povestea cu uleiul de palmier a început  după Al Doilea Război Mondial, când oamenii voiau o sursă de hrană pentru soldați, care să fie ieftină, să nu se strice repede și au găsit margarina, o consumau toți soldații. Ca să o vândă, au început să facă studii și să spună că e cea mai bună.”, a mai spus acesta.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel