Alimentele care ne pot distruge dinții. Medicii trag un semnal de alarmă: Sunt un real pericol

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Medicii stomatologi atrag atenția asupra faptului că trebuie să ne ferim de câteva alimente periculoase, dacă vrem să avem niște dinți sănătoși.

Există extrem de multe alimente care ne pot afecta dantura, avertizează medicii. Așadar, dacă vrem să ne menținem dinții cât mai sănătoși și mai frumoși, trebuie să scoatem din meniu câteva obiceiuri mai nesănătoase, care, pe termen lung, pot cauza efecte majore. Chiar dacă majoritatea persoanelor se gândesc în primul rând la zahăr, medicii stomatologi spun faptul că există și produse fără zahăr, care intră în această categorie.

"Există, pe partea de alimente, cele care conțin glucide și carbohidrați. Acestea din urma sunt, de fapt, hrana pentru bacteriile care stau în placa bacteriană. Ele metabolizează aceste glucide și secretă acizi, acizi care topesc suprafața dentară, iar dinții devin mai predispuși la carii. Alimentele lipicioase, cum ar fi caramelele, sunt aderente și stau foarte mult glucidele pe dinți. Bomboanele, de asemenea, stagnează mult timp în cavitatea bucala. Băuturile carbogazoase, de asemenea, sunt dăunătoare dinților. Din cauza acizilor, dar și glucidelor din compoziția lor, afectează smalțul dentar. Chiar și cele fără zahăr sunt un real pericol., a spus Dr. Alin Gabor, în exclusivitate pentru Spectacola.

Ce trebuie să faci dacă îți dorești să ai dinți sănătoși

Totuși, renunțarea la acele alimente nu este tot. Mai trebuie respectați câțiva pași de îngrijire dentară, care să prevină apariția cariilor și să ne facă să nu apelăm la ajutorul specialiștilor, cât mai mult timp. Aceste obiceiuri ar trebuie să intre în obișnuința noastră zilnică, spune Dr. Alin Gabor.

"Dacă îți dorești să ai dinți sănătoși și frumoși, este obligatoriu să-i cureți corect! În primul rând, este obligatoriu să aplicăm igiena dentară ca să evităm afecțiunile stomatologice nedorite sau halena neplăcută. În primă fază, este important să reținem că este recomandat să ne spălăm de două ori pe zi pe dinți, dimineața și seara, iar pe parcursul zilei este de preferat ca, după fiecare masă, să facem un lavaj bucal, chiar și simplu, cu apă. Astfel, ne asigurăm că extragem orice urmă de mâncare care poate rămâne între dinți”, a mai spus medicul stomatolog.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel