Le poți CONSUMA chiar și după data de EXPIRARE. Alimente care nu se strică

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Alimentele care rezistă cel mai bine în timp.

Vă vom spune ce alimente rezistă cel mai mult și cum să le prelungiți termenul de valabilitate.

1. Produse care nu se strică niciodată/rezistă cu anii

Există o serie de produse care, dacă sunt depozitate corect, nu se deteriorează, iar un stoc de astfel de produse ar trebui să fie întotdeauna în casă în caz de lipsă pe rafturile magazinelor.

Producătorii de zahăr indică un termen de valabilitate maxim de 8 ani. Dar zahărul este un conservant excelent, se poate deteriora numai dacă este depozitat necorespunzător. Așa că, dacă păstrezi zahărul într-un loc uscat și răcoros și într-un recipient închis, nu ar trebui să-ți faci griji privind data de expirare.

De asemenea, orezul și fasolea se deteriorează foarte puțin în timp. Fasolea și orezul trebuie păstrate într-un borcan de sticlă, închis ermetic, astfel încât moliile să nu ajungă acolo.

Mierea naturala si siropul de arțar nu au dată de expirare. Păstrați aceste produse într-un loc răcoros și întunecat.

De asemenea, sarea poate rezista și ea pe termen nelimitat. Aspectul acesteia se poate schimba din cauza umidității. Sarea iodata după expirarea termenului de valabilitate devine sare comestibilă obisnuită.

Oțetul și sosul natural de soia pot fi păstrate într-un recipient închis fără a compromite calitatea.

Alcoolul tare nu are nici o dată de expirare. De asemenea ,whisky-ul și coniacul sunt din ce în ce mai bune odată cu trecerea timpului și același lucru este valabil și pentru vinul roșu fortificat, de tipul vinului de Porto.

2. Produse cu termen lung de valabilitate

Dacă un produs a expirat, nu înseamnă că el devine periculos. De multe ori, aceasta înseamnă că nivelul de vitamine și minerale din acesta a început să scadă. Dar asta nu înseamnă că acest produs este periculos pentru sănătatea umană.

Experții italieni în nutriție au efectuat o serie de experimente în urma cărora au ajuns la concluzia că unele produse pot fi consumate în siguranță și după data de expirare indicată pe ambalaj. Principalul lucru este de a evalua în mod adecvat mirosul, aspectul produselor și gustul acestora. După data de expirare, puteți mânca paste, iar supele instant nu se strica. Adevărat, nu aduc beneficii deosebite organismului.

Datorită conținutului de zahăr, fructoză și zaharoză, fructele uscate și dulcețurile sunt păstrate pentru o perioadă lungă de timp. Conservele care conțin oțet se păstrează mai mult de 3 ani. Chipsurile, biscuiții, covrigii și biscuiții pot fi păstrate pentru o lungă perioadă de timp. Unii specialiști sunt de părere că iaurturile și produsele din lapte acru pot fi consumate și după data de expirare. Mucegaiul sau  mirosul neplăcut sunt indicii că produsul nu mai este comestibil. Ciocolata neagră are, de asemenea, o perioadă de valabilitate foarte lungă.

3. Cum să prelungești perioada de valabilitate a produselor

Perioada de valabilitate a multor produse poate fi prelungită. Cârnații și brânza pot fi congelate. Totuși, brânza care a fost congelată un timp prea lung își poate pierde proprietățile.

De asemenea, untul poate fi păstrat și la congelator.

ULEIUL de floarea soarelui

Acest ulei face parte din categoria uleiurilor slab oxidative.

Uleiul de floarea soarelui, ca și cel de măsline, poate rezista nealterat până la 6 luni, dacă este păstrat la o temperatură mai mică de 35 de grade.

Dacă îl ținem in frigider, perioada de valabilitate a uleiului poate fi prelungită până la 12 luni.

Citește mai multe aici: Cât rezistă ULEIUL de floarea soarelui. Metodă pentru creșterea VALABILITĂȚII la 12 luni / Te poți ÎMBOLNĂVI de la uleiul RÂNCED?

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel