Alimente care diminuează riscul apariţiei demenţei. Creierul întinerește

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (meo)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (meo)

Știai că există alimente care diminuează riscul apariţiei demenţei?

Consumul a două alimente sau un anumit supliment care conţine un mineral important protejează împotriva demenţei. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Naţională din Australia, creşterea aportului de alimente bogate în magneziu poate ajuta la reducerea riscului de demenţă. Cercetarea a fost publicată în European Journal of Nutrition.

Oamenii de ştiinţă au analizat date provenite de la peste 6.000 de britanici sănătoşi din punct de vedere cognitiv, cu vârsta cuprinsă între 40 şi 73 de ani. Pacienţii au completat un chestionar nutriţional online de cinci ori într-o perioadă de 16 luni.

Efect protector mai puternic la femei, după menopauză

Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumau mai mult de 550 de miligrame de magneziu pe zi aveau vârsta creierului biologic mai scăzută cu aproximativ un an la vârsta de 55 de ani, comparativ cu cei care consumau cantităţi normale de magneziu, aproximativ 350 de miligrame pe zi, scrie Rador, citând actualno.com.

Efectul protector este mai puternic la femei, mai ales după menopauză. Autorii studiului sugerează că o creştere cu 41% a aportului de magneziu poate fi obţinută prin consumul de alimente precum spanacul şi nucile care ar trebui adăugate în dieta zilnică. Acestea protejează şi încetinesc scăderea dimenisunii creierului legată de vârstă.

Păstrarea dimensiunii creierului este asociată cu o funcţie cognitivă mai bună şi un risc redus sau întârziere în debutul demenţei. Cercetătorii au ajuns la concluzia că acest efect poate fi obţinut şi prin administrarea de suplimente de magneziu.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel