AliExpress își propune să-și extindă vânzările la nivel global prin implicarea lui David Beckham

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

AliExpress, o platformă de comerț online deținută de gigantul chinez Alibaba Group, a încheiat un acord cu fostul căpitan al echipei de fotbal a Angliei, David Beckham, care va deveni ambasador de brand. Această mișcare vine într-un moment în care AliExpress își propune să recupereze teren în lupta cu rivalul său, Temu, pentru vânzarea de produse chinezești accesibile la nivel global, conform Reuters.

Cu toate că a fost anterior un jucător minor pe piața transfrontalieră, Alibaba a început să facă investiții semnificative pentru a-și spori vânzările la nivel global, în contextul încetinirii comerțului electronic în China. Divizia internațională a grupului Alibaba, care include și AliExpress, înregistrează cea mai rapidă creștere din cadrul grupului, cu venituri în creștere cu 45% în primul trimestru, comparativ cu anul anterior.

AliExpress a anunțat că va lansa o campanie publicitară cu David Beckham în timpul turneului Euro 2024, încurajând consumatorii să "înscrie mai multe goluri cu AliExpress", conform unui comunicat de presă emis luni de platforma de comerț online.

Această mișcare vine în urma succesului înregistrat de rivalii de la Temu, care au difuzat mai multe reclame în timpul finalei Super Bowl din acest an, îndemnând consumatorii americani să "cumpere ca un miliardar". Potrivit firmei de analiză Apptopia, descărcările aplicației Temu au crescut cu 34% în ziua finalei Super Bowl, în comparație cu ziua precedentă.

"Pasionaţii de fotbal, în Europa şi America Latină, au un profil demografic cu cel al fanilor de fotbal american din America de Nord. Ei includ în general foarte mulţi consumatori sensibili la preţ şi la impactul inflaţiei", spune Humphrey Ho, manager la agenţia de marketing digital Hylink Digital, referindu-se la decizia Temu şi AliExpress de a se concentra pe pasionaţii de fotbal.

Chiar dacă Alibaba se uită de mult timp spre pieţele externe ca un motor de creştere, fondatorul Jack Ma declarând în 2017 că Alibaba vrea să deservească două miliarde de consumatori globali în 2036, până acum Alibaba se luptă să recupereze terenul pe care l-a cedat pe multe pieţe în faţa rivalului Temu.

"Alibaba a irosit mai mulţi ani cu discuţii cu privire la cât de dificil sau de scump ar fi să concureze cu Amazon în SUA iar Temu a mers înainte şi a făcut asta", spune Jianggan Li, fondator şi director general la firma de consultanţă Momentum Works.

Popularitatea Temu a crescut de la lansarea sa în 2022, firma chineză de management al investiţiilor CICC estimând că Temu a generat venituri de 18 miliarde de dolari în 2023.

Pentru a concura mai bine cu rivalii, Alibaba foloseşte acum avantajele sale competitive, oferind o fereastră de livrare de cinci zile pentru o selecţie de produse pe 11 pieţe, graţie investiţiilor sale în spaţii de logistică din întreaga lume.

AliExpress este prezent în peste 100 de pieţe din întreaga lume.

În luna martie, Comisia Europeană a iniţiat proceduri oficiale pentru a evalua dacă AliExpress a încălcat Actul legislativ privind serviciile digitale (DSA) în domenii legate de gestionarea şi atenuarea riscurilor, de moderarea conţinutului şi de mecanismul intern de tratare a plângerilor, de transparenţa sistemelor de publicitate şi de recomandare, de trasabilitatea comercianţilor şi de accesul la date pentru cercetători. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel