Alice Cooper - “A Fistful Of Alice” 1997, la Radio DC News

Autorul articolului: Rodica Mitu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Madonna, dată în judecată de fani pentru că a întârziat două ore începerea unui concert / Foto Pexels
Madonna, dată în judecată de fani pentru că a întârziat două ore începerea unui concert / Foto Pexels

Alice Cooper vă așteaptă pe RADIO DC NEWS.

Seria Midnight Live Concerts continuă duminică, 25 septembrie, de la 23.59, cu Alice Cooper - „A Fistful Of Alice” 1997.

Vincent Damon Furnier, cunoscut ca Alice Cooper, este un cântăreț de muzică rock, compozitor și textier american a cărui carieră muzicală se întinde pe o durată de patru decenii. Prezentând spectacole de scenă complexe, în care ghilotinele, scaunele electrice sunt elemente frecvente, Cooper a împrumutat numeroase elemente de heavy metal, garage rock, horror movies și vodevil pentru a crea a variantă teatrală a muzicii hard rock care a devenit cunoscută sub numele de shock rock.

Alice Cooper a fost original numele unei formații muzicale al cărei lider muzical fusese Vincent Furnier întruchipând un personaj imaginar, care ar fi dat numele formației. În 1974, Furnier și-a schimbat legal numele în Alice Cooper, lansând o carieră de cântăreț solo de mare succes. 

Lărgind temele muzicale abordate în cadrul muzicii rock and roll, Cooper a trecut la multe alte stiluri muzicale, așa cum sunt conceptual rock, hard rock, pop rock, disco, experimental rock și industrial rock.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel