Alertă meteo în Franța. Atenţionare de călătorie emisă de MAE

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Alertă meteo în Franța. Atenţionare de călătorie emisă de MAE/Freepik
Alertă meteo în Franța. Atenţionare de călătorie emisă de MAE/Freepik

MAE informează că, începând de sâmbătă seară până la finalul zilei de duminică, va fi în vigoare un cod portocaliu de vânt, ploi abundente şi inundaţii pentru 11 departamente din Franța şi un cod galben în alte 74.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că METEO FRANCE a anunţat că începând din seara zilei de sâmbătă, 4 noiembrie 2023, până la finalul zilei de duminică, 5 noiembrie 2023, va fi în vigoare un cod portocaliu de vânt, ploi abundente şi inundaţii pentru 11 departamente din Franţa. Codul portocaliu a fost emis pentru Vendée, Deux-Sevres, Vienne, Poitou-Charentes, Gironde, Charente-Maritime, Bouches du Rhône, Var, Alpes Maritimes, Haute-Corse şi Corse-du Sud”, conform MAE.

Codul galben a fost emis pentru alte 74 de departamente, ca urmare a furtunii Domingos, situată în largul Irlandei.

Autorităţile franceze recomandă cetăţenilor să urmărească evoluţia fenomenelor meteorologice, având în vedere că nivelul apelor este deja crescut şi solul este saturat în urma furtunii anterioare.

Cetăţenii români se pot informa în timp real în legătură cu situaţia meteorologică accesând pagina de Internet www.meteofrance.com.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatul General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

• Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

• Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

• Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

• Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: https://paris.mae.ro, https://cgparis.mae.ro/, https://lyon.mae.ro, https://marsilia.mae.ro, https://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro, şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience