Alertă hidrologică: Cod galben de inundații în Braşov și Covasna

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 20 ian 2023, 22:24 | Categorie: Știri
Alertă hidrologică: Cod galben de inundații în Braşov și Covasna
Alertă hidrologică: Cod galben de inundații în Braşov și Covasna

În bazinul hidrografic Târlung există pericol imediat de inundații, anunță Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis vineri seara o atenționare Cod galben de inundații pentru intervalul vineri ora 21.30 - sâmbătă ora 9.00.

Scurgeri importante pe versanți, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție se pot produce în bazinul hidrografic Târlung - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

„Ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe unele râuri din bazinele hidrografice: Târlung – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele Braşov, Covasna”, informează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite