Alertă generală de Cod Galben de ploi. Unde se strică vremea. Prognoza specială pentru București

Ema Apostu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri

ANM a emis Cod Galben de ploi. 

Alertă meteo de Cod Galben

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis Cod Galben de ploi însemnate cantitativ valabil pentru intervalul 26 septembrie, ora 18:00 – 27 septembrie, ora 22:00. 

”În intervalul menționat, local în Maramureș, Banat, zona montană a Olteniei, în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu averse, însoțite pe alocuri de descărcări electrice. În special prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. În după-amiaza zilei de marți (27 septembrie) în sud-vestul și centrul țării, iar spre seară și noaptea (27/28 septembrie) în sud și sud-est, local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică” a anunțat ANM. 

Prognoza specială pentru București

ANM a emis și prognoza meteo pentru București, pentru intervalul în care este valabilă alerta meteo de Cod Galben:

26.09.2022 ora 18:00 - 27.09.2022 ora 09:00

Cerul va avea înnorări, trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 13...15 grade.

27.09.2022 ora 09:00 - 27.09.2022 ora 22:00

Vremea va fi caldă, iar probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi mai ridicată în ultimele ore ale intervalului. Temperatura maximă va fi de 25...27 de grade.

Alexandra Roșioară, meteorolog ANM, a anunțat, la B1TV, cum va fi vremea astăzi, dar și-n zilele următoare. Vremea se încălzește în toată țara. 

Vremea pe trei zile

”În cea mai mare parte a țării și în special în sud-est, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia și-n partea continentală a Dobrogei, iar temperaturile minime se vor încadra între 9 și 16 grade. 

Mâine, temperaturile maxime se vor situa în jurul celor normale în jumătatea de nord-vest și vor caracteriza o vreme caldă în celelalte zone. La nivelul întregii țări, vor fi cuprinse între 16 și 18 grade în dealurile vestice și 28 - 29 de grade în sud-estul Munteniei și vestul Dobrogei. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 9 și 16 grade, valori mai ridicate decât cele specifice perioadei. 

Miercuri, în vestul și nord-vestul țării, vremea va fi răcoroasă, iar în celelalte regiuni valorile termice se vor ridica peste cele specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade în Maramureș și-n dealurile Crișanei și-n jurul a 28 de grade în sudul și-n estul Munteniei. 

Unde va ploua

Din punct de vedere al precipitațiilor, astăzi, la începutul zilei, vor fi ploi slabe pe arii restrânse cu precădere în regiunile nord-vestice și nordice, iar, începând cu orele după-amiezii, aria ploilor, mai ales averse însoțite și de descărcări electrice, va fi în extindere și va cuprinde jumătatea vestică. În zonele montane și submontane se vor cumula cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului, ploile vor fi pe arii mai restrânse și se vor semnala îndeosebi pe parcursul nopții. Citește continuarea aici

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel