Alertă de măști neconforme. Aproape 40% sunt contrafăcute

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

InfoCons trage un nou semnal de alarmă cu privire la măștile de protecție neconforme. 

Sunt 274 tipuri de măști neconforme, raportate în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2021, arată o alertă InfoCons. Aproape 40% din măști sunt contrafăcute, scrie Mediafax. 

InfoCons anunță că a făcut un studiu cu privire la alertele emise prin Sistemul de alertă rapidă european, cu privire la numericul măștilor de protecție neconforme.

Conform datelor colectate, sunt 274 tipuri de măști neconforme, raportate în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2021.

Alerte emise de autorități

23.72% din alerte au fost emise de Belgia, 18.24% de Germania și 10.21% de către România.

Peste 85% din măștile neconforme vin din China și aproape 4% din Turcia.

Totodată, 38.32% din măștile ce au făcut obiectul acestor alerte sunt contrafăcute, 1.09% nu sunt contrafăcute, iar pentru 60.58% nu s-a identificat încă dacă sunt sau nu contrafăcute.

„Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă, trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea. Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstrați bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație”, spune Sorin Mierlea, președintele InfoCons.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel