Aleksandr Lukaşenko: Ne pregătim de război, şi spun făţiş acest lucru

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Aleksandr Lukaşenko spune că Belarus se pregătește de război.

Liderul autoritar din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, spune că Belarus vrea pace, dar se pregătește de război.

"Nu trebuie să ameninţăm pe nimeni. Nu vrem niciun teritoriu străin", a declarat Lukaşenko, în cursul unei vizite la Grodno, la graniţa cu Polonia şi Lituania, transmite dpa.

"Nu credeţi pe nimeni care spune că vrem să luptăm", a îndemnat preşedintele belarus, în declaraţiile făcute cu prilejul punerii pietrei de temelie a unui spital, precizează Agerpres.

El a adăugat însă: "Ne pregătim de război, şi spun făţiş acest lucru".

El a susținut că Belarus îşi echipează armata pentru posibilitatea unui atac, acuzând Polonia şi Lituania, state membre NATO, de pregătiri de război, prin construirea de fortificaţii şi achiziţii de arme ofensive.

Prietenul lui PutinReamintim că Aleksandr Lukaşenko, Aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a autorizat folosirea teritoriului ţării sale pentru desfăşurarea forţelor ruse pentru invazia din Ucraina, lansată în 2022.

La Gomel, în capătul opus al ţării, la graniţa cu Rusia şi Ucraina, gărzile naţionale au început un exerciţiu de trei zile pentru a testa pregătirea trupelor, a indicat Ministerul Apărării de la Minsk. Exerciţiul va testa de asemenea recrutarea de voluntari pentru apărarea ţării într-o perioadă de război.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel