Alec Baldwin, în pericol de a fi acuzat din nou legat de incidentul de la filmările peliculei "Rust"

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
alec baldwin / Foto: Captură video Sky News Australia
alec baldwin / Foto: Captură video Sky News Australia

Potrivit informațiilor furnizate de BBC, procurorii din New Mexico planifică să aducă din nou acuzații de omor involuntar din culpă împotriva lui Alec Baldwin pentru incidentul care a avut loc în timpul filmărilor la pelicula "Rust".

Procurorii au respins acuzaţiile împotriva actorului premiat cu Emmy în aprilie, cu doar două săptămâni înainte de începerea procesului său.

Dar "fapte suplimentare" merită să aducă din nou cazul în faţa unui mare juriu luna viitoare, au spus ei.

Avocaţii lui Baldwin i-au criticat pe anchetatori ca fiind "prost orientaţi".

"Este regretabil că o tragedie teribilă a fost transformată în această urmărire penală greşită", au spus ei într-o declaraţie.

"Vom răspunde la orice acuzaţii în instanţă", au adăugat apărătorii.

Alec Baldwin se antrenase să tragă cu arma pe platoul de filmare al filmului Rust, un western, la o fermă de lângă Santa Fe, când aceasta s-a declanşat, lovind-o mortal pe Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, operator de imagine, şi rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

La momentul respectiv, actorul a afirmat că a retras ciocanul pistolului, dar nu a apăsat pe trăgaci.

Acuzațiile împotriva lui Baldwin au fost retrase acum șase luni, după ce s-a relatat că revolverul Colt .45 a fost modificat cu un nou trăgaci într-un mod care ar fi putut să mărească șansele de accident. Procurorii au solicitat ulterior ca replica armei să fie supusă testelor balistice și au cerut înlocuirea unor componente ale pistolului după ce acesta s-a deteriorat în timpul testelor efectuate de către FBI.

Experții în balistică și criminalistică din Arizona și New Mexico au ajuns la concluzia că nu există nicio posibilitate ca arma să fi fost declanșată fără ca trăgaciul să fi fost apăsat.

Procurorii speciali care conduc acest caz, Kari Morrissey și Jason Lewis, au comunicat într-o declarație dată pentru BBC News: "După o investigație extinsă în ultimele luni, au ieșit la iveală dovezi suplimentare."

"Ei cred că cel mai potrivit curs de acțiune este să permită unui juriu de cetățeni din New Mexico să decidă dacă domnul Baldwin ar trebui să fie pus sub acuzare pentru infracțiuni penale", au adăugat aceștia.

Într-un interviu acordat marți ziarului New York Times, Morrissey a afirmat că "expertiza medico-legală asupra armei a confirmat cu certitudine că trăgaciul armei trebuia să fie apăsat pentru ca arma să se declanșeze".

De asemenea, procurorii intenționează să prezinte cazul în fața unui mare juriu la data de 16 noiembrie. Armuriera de pe platourile filmului, Hannah Gutierrez-Reed, este acuzată de două capete de omor involuntar.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel