Alec Baldwin ''a minţit în mod flagrant'', spun procurorii americani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
alec baldwin / Foto: Captură video Sky News Australia
alec baldwin / Foto: Captură video Sky News Australia

Alec Baldwin "a minţit în mod flagrant" pentru a se disculpa de împuşcătura care i-a fost fatală directoarei de imagine a filmului său western "Rust", iar neglijenţa lui a compromis siguranţa filmărilor, au declarat procurorii implicaţi în proces, informează AFP.

Filmările acestui lungmetraj s-au transformat într-o adevărată dramă în octombrie 2021 într-o fermă din New Mexico, în sud-vestul Statelor Unite.

Alec Baldwin a manevrat un pistol care ar fi trebuit să conţină doar gloanţe oarbe, însă un proiectil cât se poate de real a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul filmului, Joel Souza.

Acuzat de omor prin imprudenţă, starul american riscă o pedeapsă de închisoare de până la 18 luni. El continuă să susţină că primise asigurări că arma lui era inofensivă, iar avocaţii săi încearcă să anuleze procesul, prevăzut să se desfăşoare în iulie.

De asemenea, Alec Baldwin neagă că ar fi apăsat pe trăgaci, ceea ce este "absurd la prima vedere", au spus procurorii de caz, în documente publicate luni, prin care au solicitat menţinerea pe rol a procesului.

O expertiză realizată de FBI a ajuns la concluzia că pistolul manevrat de actor nu putea să tragă acel foc de armă fără să existe o presiune pe trăgaci.

Actorul "a minţit în mod flagrant despre comportamentul" său pe platoul de filmare, schimbându-şi versiunea asupra faptelor pentru a evita orice responsabilitate, au continuat procurorii implicaţi în acest proces.

În primul său interogatoriu cu Poliţia, Alec Baldwin nu a susţinut că arma s-a declanşat singură, nici că Halyna Hutchins i-ar fi spus să îndrepte pistolul spre ea. Aceste elemente fac parte dintr-o "naraţiune" pe care actorul a dezvoltat-o ulterior în presa americană, au dezvăluit ei.

Procurorii critică atitudinea starului hollywoodian, care era şi unul dintre producătorii filmului "Rust". Potrivit martorilor, "el ţipa cu regularitate" la toată lumea şi voia să finalizeze filmul cât mai repede.

"Presiunea pusă de domnul Baldwin asupra echipei pe platoul de filmare a compromis cu regularitate siguranţa", au denunţat avocaţii acuzării, criticând "un bărbat care nu are niciun control asupra emoţiilor sale".

Armuriera filmului, Hannah Guttierez-Reed, a fost găsită vinovată de omor prin imprudenţă la începutul lunii martie. Pedeapsa ei va fi pronunţată luni.

Potrivit acuzării, neglijenţele ei repetate au permis introducerea unor gloanţe adevărate pe platoul de filmare, cu încălcarea tuturor normelor de siguranţă din industria cinematografică.

"Combinaţia dintre neglijenţa şi lipsa de experienţă a Hannei Gutierrez şi absenţa totală de preocupare a lui Alec Baldwin pentru siguranţa celor din jurul lui s-a dovedit fatală", au declarat procurorii.

Acest fapt divers a şocat Hollywoodul şi a stârnit numeroase apeluri pentru interzicerea armelor de foc pe platourile de filmare.

Filmările la "Rust" au fost reluate câteva luni mai târziu şi s-au încheiat în Montana, cu Matthew, soţul rămas văduv al Halynei Hutchins, în calitate de producător executiv.

La sfârşitul anului 2022, el a renunţat la procesul civil intentat actorului Alec Baldwin, în baza unui acord ai cărui termeni financiari nu au fost dezvăluiţi.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel