Albania, destinație turistică? Unii cred că da

Oana Pavelescu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Luni, oficialii albanezi au declarat valea râului Vjosa și afluenții săi drept viitor parc național, o măsură menită să protejeze ceea ce ei numesc unul dintre ultimele râuri sălbatice din Europa.

Ministerul albanez al Turismului și Mediului a semnat un acord cu organizația de mediu Patagonia, cu sediul în California, în vederea elaborării unui "plan integrat și durabil" pentru noul parc.

"Aceasta este o oportunitate de a proteja unul dintre râurile Europei, cu adevărat unul dintre râurile bijuterie ale coroanei Europei", a declarat Ryan Gellert de la Patagonia pentru agenția de știri Associated Press.

Patagonia, alături de alte grupuri de mediu, EcoAlbania, Riverwatch și EuroNatur, va ajuta la organizarea și finanțarea unui grup de experți internaționali și locali care vor elabora cadrul pentru parc și, de asemenea, vor crea "o conștientizare în întreaga lume a acestei frumuseți naturale".

Râul Vjosa se întinde pe 270 de kilometri de la versanții acoperiți de păduri din munții Pindus din Grecia până la coasta adriatică a Albaniei.

Oamenii de știință spun că ecosistemul Vjosa este habitatul pentru 1.100 de specii, dintre care 13 sunt în mare pericol de dispariție. De asemenea, are o valoare ecologică, culturală și economică pentru cei 60.000 de albanezi care trăiesc de-a lungul țărmurilor sale.

"O metaforă perfectă pentru natura din Albania, cu pietrele albe... stropite cu răsaduri de flori sălbatice", a declarat Mirela Kumbaro, ministrul albanez al mediului și turismului, care a îndemnat, de asemenea, vizitatorii să vină să-i vadă "apele de culoarea turcoazului vara și apele albe și torenții cu zăpadă iarna". Citește mai mult pe DCBusiness.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel