Al doilea cel mai mare lanț de cinematografe din lume, în prag de faliment

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 20 aug 2022, 17:59 | Categorie: Economie
Care sunt cauzele
Care sunt cauzele

Acțiunile Cineworld au scăzut cu peste 60%, pe măsură ce sporesc temerile că al doilea cel mai mare lanț de cinematografe din lume este pe cale să declare falimentul.

Compania, care deține și lanțul Picturehouse din Marea Britanie și care a fost afectat de pandemia de COVID-19, se confruntă cu datorii în valoare de 5 miliarde de dolari. În acest context, Wall Street Journal a anunțat că fima se pregătește să declare falimentul, ceea ce a antrenat ieftinirea acțiunilor sale.

Compania a sperat că blockbustere precum ultimul film Bond, Top Gun: Maverick și Thor: Love And Thunder vor readuce publicul în sălile de cinema. "În pofida unei redresări treptate a cererii de la redeschidere lanțului în aprilie 2021, ultimele încasări au fost sub așteptări.

"Care este cauza? Prea puține lansări de filme bune, o situație care va dura, după toate probabilitățile, până în luna noiembrie a acestui an, cu impact negativ asupra tranzacțiilor și a poziției de lichiditate pe termen scurt a companiei".

Cineworld deține 9.189 de ecrane în peste 750 de locații, operând în 10 țări ale lumii, inclusiv în Marea Britanie, Polonia sau Israel. Numără 28.000 de angajați, precizează BBC.

Susannah Streeter, analist senior de investiții și piețe la Hargreaves Lansdown, a declarat că Cineworld "nu a reușit să atragă suficienți spectatori pentru a ajuta la rambursarea datoriilor sale enorme".

"Și-au pus toate speranțele în noile apariții, încredințați fiind că spionii, supereroii și piloții de pe avioanele de vânătoare vor face minuni, dar, din păcate, industria cinematografică nu a ieșit cu suficiente blockbustere care să rupă ghinionul", a spus ea.

Peter Williams, fost director neexecutiv la Cineworld, este însă de altă părere, considerând că de vină este, de fapt, prețul biletelor, mult prea mic.

"Întotdeauna am simțit că prețul biletului este aproape prea mic, într-adevăr. Adică, este încă o ieșire nocturnă foarte ieftină", a spus el, exprimându-și, în același timp, convingerea că, deși se va confrunta cu o restructurare majoră, Cineworld rămâne "o afacere viabilă". ”Este o afacere bună, iar.... Citește în continuare pe DCBusiness

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite