Ajutor de minimis pentru sectorul apicol. APIA plăteşte aproape 40 de milioane de lei

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

APIA anunță ajutoare pentru sectorul apicol din România.

Plata ajutorului de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie - mai 2021 asupra sectorului apicol au fost demarate, iar suma totală se ridică la aproape 40 de milioane de lei, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat transmis, miercuri, Agerpres.

Suma de plată autorizată este pentru 1.657.700 familii de albine şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 17.864 beneficiari care au accesat această formă de ajutor de minimis în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1219/2021.

Valoarea schemei de minimis



Conform APIA, valoarea totală a schemei de ajutor de minimis este de 53.250.724 lei, reprezentând 10.763.157,96 euro la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2021, respectiv 4,9475 lei pentru un euro.

Sursa de finanţare este bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, iar termenul de plată a ajutorului de minimis este 31 decembrie 2021.

Ajutorul de minimis se acordă întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în sectorul apicol, în domeniul producţiei primare, pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie - mai 2021 asupra sectorului apicol, astfel încât să se asigure continuarea ciclului de producţie. 

APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) efectuează, prin Centrele Judeţene, plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru diferenţele cererilor aferente lunii iunie şi trimestrul al II-lea 2021 (iulie şi august) şi cererile aferente lunii septembrie şi trimestrului al III-lea 2021.

Conform unui comunicat remis, miercuri, Agerpres, suma totală autorizată la plată depăşeşte 3,461 milioane lei şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 105 de solicitanţi, care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel