Ajuns la disperare, un oligarh rus divorțează după 30 de ani de căsnicie

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Nu se știe care este motivul despărțirii
Nu se știe care este motivul despărțirii

Omul de afaceri Alișer Usmanov, un apropiat al președintelui Vladimir Putin și unul dintre cei mai bogați ruși divorțează la doar două luni după ce a intrat pe lista de sancțiuni a Occidentului.

După 30 de ani de căsnicie, miliardarul Alișer Usmanov a depus cerere de divorț de antrenoarea de gimnastică ritmică Irina Viner-Usmanova, potrivit dosarului de la o judecătorie din Moscova, scrie cotidianul RBK. 

Cererea a fost depusă la 4 mai, iar miercuri părțile au avut o primă înfățișare, judecătorul acordând celor doi un răgaz de două săptămâni pentru a lua decizia finală. O nouă audiere a fost stabilită pentru 7 iunie. Contactați de presă, reprezentanții celor două părți au refuzat orice comentarii. Usmanov și Wiener s-au căsătorit în 1992.

Prima dată, cei doi s-au întâlnit, tineri fiind, la Palatul Sporturilor din Tașkent: el se antrena la scrimă, iar ea făcea gimnastică ritmică. Atunci însă, Usmanov nu a îndrăznit să-și încerce norocul. Câțiva ani mai târziu, Usmanov și Viener s-au întâlnit din întâmplare pe stradă, la Moscova: ea venise în capitală pentru a-și continua cariera, el era student al Facultatea de Relații Internaționale, dar avea și ceva afaceri.  

Ghinion: în urma unei anchete deschise de autoritățile din Uzbekistan, Usmanov a fost condamnat la șase ani închisoare. La scurt timp însă, Curtea Supremă din Uzbekistan l-a reabilitat în totalitate, recunoscând că dosarul penal a fost fabricat și că Usmanov a fost victima represiunii politice.

Viener l-a așteptat pe Usmanov și, în timp ce se afla în închisoare, acesta i-a trimis o batistă, ceea ce, în obiceiul uzbec, însemna o cerere în căsătorie. Omul de afaceri a fost eliberat condiționat în 1986, iar cuplul s-a căsătorit în 1992. Viner a declarat că a fost atrasă de soțul ei de inteligența și "viziunea largă asupra vieții" și de "cunoștințele sale în materie de artă, sport, literatură și politică". Cuplul nu are copii împreună. Viener-Usmanova are un fiu, Anton, din prima căsătorie.

Citește mai departe pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel