Airbus este pentru al treilea an consecutiv cel mai mare producător global de avioane

Autorul articolului: Alexandru Ichim |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Airbus va face anul acesta peste 13.000 de angajări / Pexels
Airbus va face anul acesta peste 13.000 de angajări / Pexels

Airbus şi-a menţinut pentru al treilea an consecutiv titlul de cel mai mare producător global de avioane comerciale, după ce a anunţat că livrările au crescut cu 8% în 2021, la 611 unităţi, transmite Reuters.

Rivalul american Boeing a livrat peste 302 aeronave în primele 11 luni din 2021, scrie Agerpres. Airbus a anunţat că şi-a depăşit ţinta propusă pentru 2021, privind livrarea a 600 de avioane, confirmând informaţiile publicate de Reuters în 3 ianuarie.

Grupul aeronautic european a primit comenzi pentru 771 de aeronave anul trecut, însă, în urma anulărilor, a rămas cu un total net de 507. Cererea extrem de redusă pentru călătorii aeriene, din cauza pandemiei, a afectat semnificativ comenzile noi.

În mod tradiţional livrările de avioane Airbus cresc semnificativ în ultima lună a anului, însă în 2021 problemele apărute de-a lungul lanţurilor de aprovizionare au întârziat livrarea anumitor aparate de talie medie, iar răspândirea variantei Omicron a ridicat noi semne de întrebare cu privire la o revenire rapidă a călătoriilor pe distanţe lungi.

Airbus şi-a majorat ţinta de livrări



În iulie 2021, Airbus şi-a majorat ţinta de livrări pentru 2021 până la 600 de aparate, de la 566 de aparate anterior, după ce a raportat rezultate peste aşteptări pentru primul semestru.

CEO-ul companiei, Guillaume Faury, a subliniat că anul trecut "au fost semnate solicitări importante cu companii aeriene din toată lumea, ceea ce demonstrează încrederea în creşterea sustenabilă a transportului aerian, dincolo de criza de Covid", relatează agenţia EFE.

"Deşi persistă incertitudinile, mergem pe drumul cel bun pentru a ne creşte producţia în 2022 şi a răspunde exigenţelor clienţilor noştri", a subliniat Faury.

Transformare a capacităţilor sale industriale

Turbinele eoliene din România produc energie cât trei reactoare nucleare

El a adăugat că, în paralel, compania pregăteşte şi o transformare a capacităţilor sale industriale şi pune în aplicare foaia de parcurs "pentru decarbonizarea sectorului aerian".

Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri şi mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România şi Premium Aerotec în Braşov şi Airbus Defense and Space în Bucureşti. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel