Ai grijă de aparatul tău de aer condiționat în aceste zile. Patru lucruri pe care nu ar trebui să le faci

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: pexels, Ellie Burgin
Foto: pexels, Ellie Burgin

Evitarea acestor greșeli va menține aparatul de aer condiționat să funcționeze bine și va preveni reparațiile și problemele costisitoare.

Pe timpul verii, un aparat de aer condiționat care să funcționeze este unul dintre cele mai importante aspecte.

Dar pentru a fi sigur că aerul condiționat nu te lasă la greu, chiar și în cele mai fierbinți zile ale verii, există câteva sfaturi de specialitate despre ce anume nu ar trebui să faceți.

Iată patru lucruri pe care ar trebui să NU le faci:

Reparații ”în garaj”

Deși s-ar putea să crezi că te pricepi, unele proiecte ar trebui lăsate în seama profesioniștilor, iar acesta este unul dintre ele.

Aparatele de aer condiționat sunt sisteme complexe de răcire cu părți sensibile care trebuie manipulate cu atenție și cu instrumentele potrivite.

Dacă încercați să remediați singur problema aerului condiționat și să deschideți unitatea, este posibil să faceți o mișcare greșită care ar putea costa cât întregul aparat. În plus, deschiderea acestuia poate anula garanția sistemului, în funcție de condiții. În schimb, un profesionist în aer condiționat autorizat și de încredere ar trebui să fie singurul care vă verifică unitatea.

Un exemplu în acest sens este încercarea de a remedia scurgerile de agent frigorific, fluidul care ajută la transferul căldurii și umidității din casă, ceea ce se poate întâmpla în lunile mai calde, când temperaturile cresc. Freonul aparatului de aer condiționat este sub presiune ridicată și conductele de agent frigorific se pot crăpa în timp din cauza acestei presiuni.

Scurgerile de agent frigorific apar, de asemenea, atunci când apar alte probleme la aparatul de aer condiționat și este important ca un tehnician să inspecteze întregul sistem pentru a detecta alte probleme. Dacă sistemul dumneavoastră prezintă scurgeri de agent frigorific, acesta va trebui să fie corectat și reumplut profesional, ceea ce ar trebui lăsat în seama unui profesionist.

Să lași filtrul neschimbat/necurățat

Acesta este probabil ultimul lucru pe care îl aveți în minte, dar schimbarea filtrului de aer este obligatorie pentru performanța sigură și optimă a aparatului dumneavoastră de aer condiționat. Setați un memento în calendar sau asociați-l cu o altă sarcină, cum ar fi curățarea de primăvară, în funcție de cât de des unitatea dvs. are nevoie de un filtru nou.

Pentru a fi eficient, filtrul trebuie să fie suficient de dens pentru a colecta obiecte foarte mici, dar nu atât de dens încât să obstrucționeze fluxul de aer și să deterioreze potențial aparatul de aer condiționat. Diferite tipuri de filtre trebuie schimbate la intervale diferite.

Când filtrul se înfundă cu praf, murdărie, păr de animale de companie și alte particule, acesta reduce fluxul de aer din sistemul dumneavoastră, forțându-l să lucreze mai mult. Acest lucru scade eficiența energetică, ceea ce vă crește facturile la energie și, de asemenea, uzează mai repede componentele AC. Așa că este timpul să o faceți o prioritate și literalmente veți respira mai ușor.

Setarea temperaturii prea scăzută

Sigur, este cald afară, dar scăderea prea agresivă a temperaturii va pune un stres excesiv asupra unității dumneavoastră. De asemenea, nu vă va răci neapărat casa mai repede, în ciuda aparențelor. De asemenea, funcționarea sistemului la temperaturi mai scăzute va folosi mai multă energie electrică.

Să uitați de întreținerea anuală

La fel ca la controlul anual al copilului dumneavoastră la pediatru sau stomatolog, aparatele de aer condiționat au nevoie de întreținere anuală dacă doriți să reziste cât mai mult posibil. În caz contrar, unitatea dumneavoastră va ceda mai repede, ceea ce duce la reparații costisitoare care ar fi putut fi evitate prin întreținere preventivă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel