Ai cumpărat un pepene verde și nu prea are gust dulce? Există o soluție

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

De ce toată lumea a început brusc să săreze pepenele? Cel mai bine este să-l încerci singur, ne vei mulțumi mai târziu

Sarea este un condiment fără de care cu greu ne putem imagina pregătirea alimentelor și a unor băuturi. 

Dacă doriți să îmbunătățiți gustul cafelei, adăugați sare, scrie Huffpost. De asemenea, poți apela la un truc simplu care va îmbunătăți gustul unui ou ochi - pune puțină sare.

Dar dacă toate aceste trucuri sunt cât de cât cunoscute, mai puțin știut este că sarea poate îmbunătăți gustul de pepene verde.

Dacă ți-ai dorit vreodată să mănânci o bucată de pepene suculent, dar ai mușcat într-unul amar, avem soluția pentru tine. Adăugați puțină sare.

Deși există deja suficiente combinații de alimente ciudate, ar trebui să adăugați sarea împreună cu pepenele verde pe această listă. Si anume, dacă vrei un gust mai dulce de pepene verde, nu adăuga zahar, ci sare. De ce? Este cunoscut faptul că sarea reduce senzația de amar.

- Pepenele verde are trei tipuri de arome. Dulce, acru și amar, și toate sunt în mizul său - a spus un specialist, pentru HuffPost.

El adaugă că amărăciunea poate suprima gustul dulce de pepene verde, motiv pentru care odată ce presărați sare pe pepene, acesta acționează pentru a tăia senzația de amar.

Deși sarea ar trebui să facă pepenele verde mai gustos, totuși acest lucru s-ar putea să nu fie pe placul tuturor. Desigur, utilizatorii Reddit au comentat și ei subiectul. Unii sunt de acord că îmbunătățește gustul, iar alții consideră că distruge pepenele.

Dacă nu ai încercat-o încă, adaugă puțină sare și vezi. Atenție, însă, nu pune foarte multă sare.

O mușcătură de pepene verde ușor sărat și suculent ajută organismul să absoarbă nutrienții, să se bucure de aromă și să rămână hidratat.

Poate sarea să îmbunătățească gustul altor fructe?

Pepenele verde nu este singurul fruct care poate fi sărat pentru un gust mai bun. Puteți face același lucru cu merele. Sarea nu numai că le va îmbunătăți gustul, dar le va împiedica și să putrezească. Grapefruitul este un alt fruct pe care poți încerca acest truc. Cu toții cunoaștem gustul amar al grepfrutului, dar are și un gust dulce, iar sarea te poate ajuta să-l descoperi.

Totuși, e bine să nu adăugați sare peste fructele de pădure sau banane, deoarece nu le veți face decât să aibă un gust mai rău. Acest truc pur și simplu nu funcționează la acestea.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel