Ahmetov. Unde se AFLĂ acum miliardarul și ce SPUNE despre regimul Putin

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Rinat Ahmetov, twitter
Rinat Ahmetov, twitter

Omul de afaceri Rinat Akhmetov a acordat un interviu publicației Forbes.

Cel mai bogat om din Ucraina își vede afacerile zdruncinate serios, dar spune că ajută și va ajuta autoritățile ucrainene pentru a gestiona situația.

Mariupol, orașul în care Rinat Ahmetov își desfășura mare parte din afaceri, este acum blocat complet de atacurile trupelor ruse .

Cel mai mare oraș de pe coasta Mării Azov este bombardat puternic, iar populația își petrece cea mai mare parte a timpului în adăposturi. Situația este dramatică, locuitorii fiind în imposibilitatea de a-și putea cumpăra alimente sau apă.

De asemenea, 9 martie, trupele ruse au bombardat maternitatea și spitalul de copii din oraș, rănind zeci de oameni.

Trupele ruse nu lasă oamenii să iasă din Mariupol și nu lasă să ajungă în oraș mașini cu ajutor umanitar.

Ce crede Akhmetov despre tot ce se întâmplă

Ajutăm, în primul rând, Ucraina și ucrainenii. După cum am spus: am ajutat, ajutăm și vom continua să ajutăm oamenii. Și ne vom ajuta armata și apărarea teritorială pentru a opri agresiunea militară împotriva țării noastre.

Unde locuiește omul de afaceri?

Sunt în Ucraina și nu merg nicăieri. Trăiesc acum cu aceleași sentimente ca fiecare ucrainean, cu speranța ca războiul din țara noastră să se încheie cu victoria noastră și să putem începe să ne reconstruim țara. În ceea ce mă privește, nu voi precupeți niciun efort sau bani pentru acest lucru.

Ceea ce se întâmplă sunt crime de război

Putin vizează țările în care există democrație, libertate, independență. Și asta înseamnă că toate țările lumii libere pot fi ținta lui. Dacă Ucraina, adică noi toți, nu îl oprește, atunci nimeni nu știe cine va fi următorul. Ceea ce se întâmplă sunt crime de război și crime împotriva umanității împotriva Ucrainei și ucrainenilor, pentru care nu există nicio explicație sau justificare.

Cum ajută miliardarul

Pe timp de război, compania noastră operează în regim militar. Acum scopul nostru principal este să-i ajutăm pe ucraineni să supraviețuiască.

Muncitorii sunt plătiți. Astăzi, toate afacerile noastre sunt concentrate pe a ajuta oamenii. Nu-mi vine în minte cum esteposibil ca, în 2022, Mariupol să se afle într-o blocadă completă, iar oamenii să fie nevoiți să se ascundă în atelierele fabricilor noastre. Este imposibil să asculți fără îți dea lacrimile și să relatezi fără îți dea lacrimile că oamenii topesc zăpada și beau apa pentru a nu muri. Și că în centrul Europei o fetiță de 6 ani a murit de deshidratare sub dărâmături.

Fundația My Charitable îi ajută pe ucraineni să supraviețuiască - cu apă, mâncare, medicamente, orice ajutor pe care îl putem oferi aici și acum. 

Iar afacerile CSM ajută armata și apărarea teritorială. Ajutați-ne să ne protejăm suveranitatea, libertatea și independența. Ajută să câștigi. Lucrez cu compania mea și cu oamenii mei. Și fac tot posibilul. Sunt sigur că și alții fac la fel.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel