Agricultura pe verticală: Cum bagi 280 de hectare într-un ... supermarket

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Agricultura pe verticală: Cum se va cultiva în viitor
Agricultura pe verticală: Cum se va cultiva în viitor

Cel mai important avantaj în această metodă de a cultiva este economisirea spațiului.

Agricultura pe verticală este o modalitate de a gestiona în mod diferit o seră. Prin stivuirea plantelor pe verticală pe rafturi sau pe stâlpi înalți, agricultura verticală permite o producție de 10 ori mai mare pentru o anumită suprafață de teren, scrie BBC.

Plantele sunt cultivate în condiții complet inovative, cu lumini cu LED care înlocuiesc lumina soarelui și reciclare a apei în circuit închis. Nu este nevoie de pesticide, deoarece acest spațiu, fiind la interior este lipsit de insecte.

Într-o fermă verticală de mărimea unu supermarket poate încăpea echivalentul a 280 de hectare de teren agricol și, prin manipularea aparaturii se poate modifica lungimea zilei și anotimpul, astfel se pot recolta culturi pe tot parcursul anului.

Ce culturi se potrivesc mai bine pentru acest concept de agricultură

Agricultura pe verticală necesită investiții inițiale mari și facturi la energie ridicate, dar progresele recente în ceea ce privește eficiența creșterii și reducerea costurilor de producție a LED-urilor au început să facă fermele verticale mai rentabile. Totuși, în prezent, acest concept are sens doar pentru anumite culturi.

Frunzele de salată și căpșunile sunt plante mici cu șanse mari de profit, potrivite pentru femele verticale. Culturile de cereale, în schimb, cum ar fi grâul și porumbul, sunt prea înalte pentru a fi stivuite eficient și au o valoare mult mai mică pe tonă. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Cornell, o pâine obținută din grâu cultivat pe verticală ar costa aproximativ 18 lire sterline, doar pentru energia electrică necesară iluminării cu LED-uri.

Panourile solare de pe acoperiș și de pe pereții clădirii nu sunt suficiente pentru ca fermele verticale să fie complet eficiente. Totuși, agricultura de interior permite integrarea aceste industrii direct în orașe, reducând astfel distanța transporturilor. Este mai eficient să transporți electricitatea de la fermele solare rurale la oraș și să cultivi alimentele aproape oameni. Acest ciclu de creștere în circuit închis ar putea fi mult mai puțin poluant și ar putea fi chiar soluția pentru aprovizionarea așezărilor umane de pe Lună sau Marte.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel