Afganistan, lovit din nou de inundații

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Afganistan este lovit din nou de inundații.

Inundațiile devastatoare continuă să lovească Afganistanul, transmite Agerpres, citând AFP. Începând de miercuri, alți 29 de oameni au murit.

Potrivit unor informaţii preliminare (...) 29 de persoane au murit din cauza ploilor şi inundaţiilor, iar şapte au fost rănite, a anunţat un responsabil al Departamentului pentru gestionarea catastrofelor naturale, Janan Sayeq.

Această țară, deja afectată de ploile din ultimele săptămâni, a suferit pierderi umane semnificative, totalizând aproximativ 100 de victime. Autoritățile au raportat că peste o mie de hectare de terenuri agricole au fost inundate, iar 72 de case au fost distruse.

Numărul total al victimelor inundațiilor a ajuns la peste 130

De la începutul lunii aprilie, numărul total al victimelor inundațiilor a ajuns la peste 130. Eforturile de ajutorare au fost lansate, cu aproximativ 25.000 de persoane beneficiind de asistență financiară și materială din partea guvernului și a organizațiilor internaționale.

Afganistanul, o țară deja afectată de decenii de conflicte și sărăcie extremă, se confruntă acum cu provocări suplimentare datorate schimbărilor climatice, devenind una dintre cele mai vulnerabile națiuni la aceste fenomene.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel