Aerosmith se retrage după 50 de ani de muzică live cu un ultim turneu de adio

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Aerosmith se retrage după 50 de ani de muzică live cu un ultim turneu de adio
Aerosmith se retrage după 50 de ani de muzică live cu un ultim turneu de adio

Aerosmith a anunțat că nu va mai pleca la drum - după un ultim concert în 40 de locații.

"După 50 de ani, 10 turnee mondiale și după ce am cântat pentru peste 100 de milioane de fani, este timpul pentru o ultimă încercare", se arată într-un comunicat de presă transmis luni (1 mai).

"Nu este un adio, ci PEACE OUT!", au adăugat colegii de trupă Steven Tyler, Joe Perry, Tom Hamilton și Brad Whitford într-o declarație comună. "Pregătiți-vă și mergeți aici, veți avea parte de cel mai bun spectacol din viața noastră".

Între timp, toboșarul Joey Kramer va lipsi din turneul de adio pentru "a-și concentra atenția asupra familiei și sănătății", de la turneul de rezidență al trupei din Las Vegas de anul trecut.

Trupa de la Rock & Roll Hall of Fame a anunțat și datele turneului, intitulat "Peace Out", care va începe pe 2 septembrie în Philadelphia. Seria de 40 de concerte, care include o oprire în orașul natal al trupei, Boston, în ajunul Anului Nou, se va încheia pe 26 ianuarie la Montreal.

"Cred că era și timpul", a declarat chitaristul Joe Perry.

Perry a declarat că grupul, format din solistul Tyler, basistul Hamilton, bateristul Kramer și chitaristul Whitford, a învățat din punerea în scenă și producția recentei lor rezidențe din Vegas.

Perry crede că a sosit momentul să-și ia rămas bun, mai ales că fiecare membru fondator al trupei a depășit vârsta de 70 de ani. Tyler, în vârstă de 75 de ani, este cel mai în vârstă membru al grupului.

"Este un fel de șansă de a sărbători cei 50 de ani de când suntem aici", a spus Perry. "Nu știi niciodată cât timp va mai fi toată lumea sănătoasă pentru a face asta. ... A trecut ceva timp de când nu am mai făcut un turneu adevărat. Am făcut acel turneu în Vegas, care a fost grozav. A fost distractiv, dar (suntem) cam nerăbdători să ne întoarcem pe drumuri".

Tyler și Perry au declarat că trupa abia așteaptă să sape în catalogul lor lung de clasice rock ale grupului, inclusiv "Crazy", "Janie's Got a Gun" și "Livin' on the Edge".

De-a lungul anilor, Aerosmith, care s-a format în 1970, a adunat patru premii Grammy. Trupa a rupt granițele care intersectează rockul și hip-hop-ul cu colaborarea epică cu Run-DMC pentru "Walk This Way".

Aerosmith a susținut spectacolul din pauza Super Bowl în 2001 și chiar a avut propria atracție într-un parc tematic în 1999 la Disney World din Florida și mai târziu la Paris, odată cu lansarea cursei "Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith".

"Deschidem cutia Pandorei pentru ultima oară pentru a le prezenta fanilor noștri turneul Peace Out", a declarat Tyler pentru The Associated Press. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel