Aeroportul Otopeni, tot mai sufocat de aglomerație. Autoritățile iau măsuri speciale de Crăciun

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Numărul mare de pasageri pe fluxul de intrare în țară a impus suplimentarea personalului de control la sosiri pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Personalul care controlează declarațiile la intrarea în România va fi dublat de marți, informează CN Aeroporturi București.

În condițiile creșterii numărului de pasageri pe fluxul de intrare în țară la Aeroportul Internațional Henri Coandă, atât administratorul aeroportului, CN Aeroporturi București (CNAB), cât și entitățile cu atribuții de control și păstrarea ordinii publice (Poliție de Frontieră, Vamă, PolițiaTransporturi Aeriene, Direcția de Sănătate Publică, Jandarmerie) acționează cu efective sporite pentru dirijarea pasagerilor și micșorarea timpului de așteptare, informează, luni, reprezentanții Aeroportului.

În plus, în urma unui acord între conducerile CN Aeroporturi București și Direcției de Sănătate Publică, începând de marți, personalul care se ocupă de controlul declarațiilor la intrarea în țară va fi completat cu angajați CNAB, ajungându-se astfel la dublarea numărului de posturi de control.

Declarația obligatorie„Recomandăm ferm tuturor celor care urmează să aterizeze la aeroport, indiferent din ce țări vin, să verifice care sunt documentele de care au nevoie și, dacă este cazul, să completeze din timp Declarația obligatorie. Declarația se poate descărca de la adresa: https://www.bucharestairports.ro/ro/formular-declaratie-zona-galbena”, transmit reprezentanții CNAB.

Pot intra în țară, fără a intra ulterior în carantină:

  • pasagerii care provin din țările UE, Islanda, Norvegia, Liechtenstein sau Elveția, vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 180 zile, precum și
  • cei proveniți din oricare alte state, dacă, pe lângă cele de mai sus prezintă și un test PCR nu mai vechi de 48 ore.

Citește și: Se răspândeşte într-un ritm fenomenal. Aproape jumătate dintre cazurile din Londra sunt cu tulpina OMICRON

Întrucât și în zilele următoare, la orele de vârf, pe fluxul de sosiri internaționale se vor înregistra niveluri ridicate de trafic, iar numărul statelor de pe lista verde este în scădere, sunt posibile în continuare aglomerări la punctul de control DSP. Astfel, reprezentanții Aeroportului fac apel la pasagerii care sosesc să păstreze ordinea și să respecte indicațiile personalului pentru a le minimiza disconfortul.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience