Adrian Mutu, despre episodul ”cocaina” de la Chelsea: Și Băsescu a zis că-mi merit soarta. Toată lumea s-a spălat pe mâini

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Adrian Mutu a rememorat clipele grele prin care a trecut în 2004 / Captură video Codin Maticiuc, youtube
Adrian Mutu a rememorat clipele grele prin care a trecut în 2004 / Captură video Codin Maticiuc, youtube

Adrian Mutu a rememorat clipele grele prin care a trecut în perioada Chelsea.

Adrian Mutu a dat câteva detalii din perioada neagră a primei suspendări pentru dopaj. Fostul internațional a subliniat că lipsa educației despre viața de noapte l-a făcut să clacheze. ”Pe vremea mea, subiectele astea, erau subiecte tabu”, spune Mutu.

”Briliantul” a spus că, odată cu transferul său la Chelsea, s-au deschis lumi despre care nici nu știa că există și pentru care nu a fost pregătit. 

”În afara faptului că am avut nebunia și copilăria aia, nu am fost educat în sensul ăsta. Când pleci din București în Milano nu e niciun fel de diferență la nivel de distracție și nu era nici acum 20 de ani. Erau aceleași lucruri. Când treci la Londra, unde e altceva, sau la New York, acolo e altceva. Acolo stai și dai peste 50Cent, peste Britney Spears, peste Madonna. În Milano nu se întâmplă, poate poți să dai peste Giorgio Armani. Dar la Londra, când ai acces în anumite cercuri, nivelul de vedete și superstaruri pe metru pătrat este foarte mare la Londra sau New York”, a precizat Mutu, în podacastul lui Codin Maticiuc.

Subiecte tabu

Adi Mutu sugerează că că lucrurile ar fi putut să stea altfel dacă primea informații mai multe în adolescență despre fenomene precum drogurile sau prostituția.

”Asta e diferența. Milano, Italia, în general, sunt ca noi și nouă ne place distracția, dar eu nu am văzut lucrul ăla (cocaina n.r.) până am ajuns la Londra. Îl văzusem doar în filme (...) Diferența de mentalitate e enormă, Londra, Paris și New York sunt altceva. Iar aici intervine faptul că atunci când nu ai educație ca să știi despre droguri, despre prostituate, despre toate lucrurile care te pot afecta, să te ne fi învățat cineva. Pentru noi, pe vremea comunismului și după, erau subiecte tabu. Tata nu mi-a explicat mie vreodată, eu nu vorbeam cu părinții mei cum vorbim acum, practic. Și atunci, dacă tu nu ai educația asta, nu știi ce se întâmplă. Practic, pentru mine, nebuneala aia nu era curaj, era inconștiență”.

”Toți s-au spălat pe mâini, inclusiv Băsescu”

”Scandalul cocaina” a însemnat pentru fostul jucător al lui Chelsea un iad, așa cum singur recunoaște, singurele persoane care i-au rămas alături fiind părinții săi. ”Eram singur acolo și nu mai știam al cui mai sunt”.

”Îți dai seama că eu am fost, la nivel emoțional, terminat. Lumea nici măcar nu-și imaginează, nu știam ce să fac. Eram și singur, un tânăr de 23 de ani...Acolo cu presa foarte agresivă. Și acum, când te vezi pe prima pagină în The Sun, în The Mirror te apucă...nici nu mai știi ce-i cu tine. În plus, efectul din România. Eu dădeam tuturor speranța că se poate să ajungi de la bun, la superstar.

Nu mai spun ce efecte a avut în contractele de imagine, eram în reclame cu David Beckham la Pepsi, Valentino, D&G. Astea au căzut în prima săptămână. Singurii care au fost lângă mine au fost părinții, care n-au adus discuția luni de zile. A fost nebunie totală, impresarii, care erau atunci mă criticau la televizor, toată lumea s-a spălat pe mâini, inclusiv Traian Băsescu, care era președintele României pe vremea aia, a zis că îmi merit soarta. Gândiți-vă că eram singur acolo și nu mai știam al cui mai sunt.

Experiența lui, exemplu de ”așa nu”

Mutu vorbește și despre singurul sponsor care l-a mai susținut și arată că a găsit puterea să treacă peste momentele grele și să joace la un nivel foarte înalt în Italia

Am căzut de pe un cal foarte mare. Singurul sponsor care a rămas lângă mine a fost Adidas, cu un contract mai mic bineînțeles, dar au zis 'ești un jucător important, chiar dacă ești într-un moment greu, dar, până la urmă, și dacă alergi în parc, tot în adidași o să alergi, dacă-s paparazzi după tine' ”, a glumit Mutu.

Fostul jucător recunoaște că ce a făcut în acea perioadă ar trebui să fie un exemplu pentru toți tinerii despre cum trebui să eviți situații similare.

”Am descoperit o forță în mine pe care nici nu știam că o am (...) Nu am rămas cu sechele, pentru că am trecut și pe la psiholog, am fost educat și învățat și am revenit și am luat de două ori titlul de cel mai bun jucător din Italia. Am trecut prin iad, m-am întors și m-am urcat din nou pe calu ăla frumos. Am demonstrat tuturor că nu contează de câte ori cazi, ci că te ridici. Tinerii ar trebui să învețe din povestea mea, și nu să facă ca mine”, a mai adăugat fostul mare fotbalist român.

Citește și: Mâncarea preferată a creierului. Prof. Vlad Ciurea : Proteinele respective se duc în partea cerebrală

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel