Adio, dar rămân cu tine! Tudor Chirilă nu-l susține pe Nicușor Dan, dar îl apără cu dinții. Alții sunt de vină, de la Firea la managerii de teatre

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Captură video interviu Spectacola/ Tudor Chirilă
Captură video interviu Spectacola/ Tudor Chirilă

Aparent deranjat de asocierea cu politica, întrebat despre Nicușor Dan, Tudor Chirilă, vrând să se distanțeze, o acuză pe Gabriela Firea pentru nereușitele actualului primar al Capitalei. 

Actorul Tudor Chirilă a vorbit, pentru Spectacola, despre Nicușor Dan, primarul Capitalei, întrebând când a avut o părere bună despre aceasta. Vrând să se rupă de un aparent partizanat, actorul afirmă: ”Vreau să fie foarte clar. Pare că am avut un partizanat cu Nicușor Dan sau că am fost susținătorul lui în campania care l-a făcut primar”. 

Nu-l susține, dar îl scuză! 

El a continuat, argumentând: ”Să nuanțăm: eu nu mi-o doresc pe Gabriela Firea primar în acest oraș (București n.r.) niciodată. Pentru asta, am făcut ca, de fiecare dată...  fiind clar că voi vota pe altcineva. Am și spus că am să-l votez pe Nicușor Dan, pentru că eu nu consider că Firea a făcut ceva în acest oraș, lucrul pe care-l mențin. Acum, ceea ce iarăși trebuie să fie spus este că Firea a reușit să conserve un aparat administrativ în primărie și să aducă în primărie foarte mulți angajați din zona ei de interes. Asta se vede de la înființarea companiilor municipale, până la tot felul de angajări. Astfel că Nicușor Dan ajunge primar într-un aparat administrativ al Gabrielei Firea”. 

Cu alte cuvinte, Tudor Chirilă spune că a ales răul cel mai mic. În continuare, a acuzat-o pe Gabriela Firea pentru situația financiară dezastruoasă a Capitalei. El mai spune, cu părere de rău, că ideea de independent se duce în derizoriu. 

”Teatrele nu pot face spectacol, ceea ce este dramatic”

În ceea ce privește scandalul din cultură, din teatrele din București, vorbind despre banii de investiții în cultură, Tudor Chirilă, din nou, îl apără pe Nicușor Dan spunând că ”în momentul acesta nu mai sunt bani deloc de investiții, sunt bani doar de salarii, adică teatrele nu pot face spectacol, ceea ce este dramatic”. În același timp, el ridică semne de întrebare cu privire la proiectele inexistente dintr-un teatru de... proiecte, dar și cu privire la managerii de teatre care stau 10-15-20 de ani în funcție. Solicitat pentru clarificări, spune: ”E un lucru rău, aceste teatre nu sunt feuda nimănui, sunt teatre din bani publici” întărește Tudor Chirilă, susținând că managementul teatrele bucureștene este la pământ. El susține o reformă structurală. 

”Nu vreau să-l apăr pe Nicușor Dan, îmi dau seama că problemele lui sunt mult mai mari ca să-i pese de cultură” susține actorul. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel