Adeyemi, puștiul cu mamă româncă, noua stea a naționalei Germaniei: ”Îl adoram, mă uitam mereu la meciurile în care juca”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

"Ca bun german, am fost întotdeauna un mare fan al Bundesligii", a declarat, pentru Tuttosport, Karim Adeyemi, atacantul lui Red Bull Salzburg şi al naţionalei Germaniei, considerat, la 19 ani, unul dintre cei mai promiţători fotbalişti din Europa, aflat în atenţia unor cluburi de top.

"N-am urmărit niciodată prea mult Serie A, în schimb am văzut diverse meciuri ale naţionalei Italiei, un adversar întotdeauna dificil pentru Germania. Dintre italieni, jucătorul meu preferat este Andrea Pirlo.

M-au impresionat calmul şi seninătatea pe care 'Il Maestro' le arăta cu mingea la picior, dar şi felul cum executa loviturile libere şi penalty-urile", a afirmat Adeyemi.

Mama, plecată în Germania din 1995

Născut la Munchen din mamă româncă și tată nigerian, Adeyemi a fost selecționat pentru prima dată la echipa națională a Germaniei în 2021. Până acum, are trei selecții, un gol... 

"M-am născut şi am crescut la Munchen: îl adoram pe Arjen Robben de la Bayern. Mă uitam mereu la meciurile în care juca, încercând să învăţ ceva de la fazele sale", a mărturisit tânărul fotbalist.

Apropiații familiei au povestit pentru GSP că Adeyemi a vizitat adesea locul de naștere al mamei sale, plecată în Germania din 1995. La Brașov locuiește în prezent bunica, Sanda Manciulea. 

Foto: Karim Adeyemi, împreună cu bunica sa

Ar fi fost dispus să joace pentru România

Citește și: Balonul de Aur. Messi ajunge la cota șapte, în timp ce Ronaldo nu prinde nici măcar podiumul

Anul trecut, Karim Adeyemi le spunea jurnaliștilor germani că, dacă nu ar fi convocat la ”naționala” Germaniei, ar fi fericit să joace pentru oricare dintre țările de origine ale părinților săi. 

Talentul său nu a trecut însă neobservat și Karim a debutat  cu gol pentru ”Die Mannschaft”, în meciul cu Armenia, disputat în această toamnă.

Despre actualul club



"Salzburg e un club fantastic pentru tineri ca mine: te lansează imediat şi îţi dau posibilitatea să ajungi rapid la un nivel înalt. Pe un tânăr îl ajută mult să lupte pentru titlu în campionatul Austriei, îi transmite experienţă", a adăugat atacantul.

Atacantul cu trei prezenţe la naţionala Germaniei a vorbit despre Cupa Mondială: "Da, este un mare vis al meu. Mondialul este una dintre cele mai mari experienţe pentru un fotbalist. Voi da totul pentru acest obiectiv, voi munci din greu.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel