Adevărul din spatele retragerii Larisei Iordache din cariera sportivă. În 2008, vedeta de la America Express era numită „noua Nadia”

Autorul articolului: Alexandru Negrici | Dată: 29 ian 2023, 11:29 | Categorie: Sport
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Larisa Iordache, în vârstă de 26 de ani, a fost un star al gimnasticii, în urmă cu 10 ani de zile.

 

Aceasta s-a dedicat vieții sportive încă de la vârsta de 5 ani și a câștigat medalia de bronz, cu echipa României, la Jocurile Olimpice de la Londra (2012), la doar 15 ani.

În 2008, ea a fost numită „noua Nadia”, datorită aptitudinilor și potențialului ei.

Ea are în palmares 16 medalii la Campionatele Europene. Ultima competiție importantă la care a participat a fost Campionatul European de gimnastică de la Mersin (2020), unde a devenit cea mai medaliată gimnastă din istoria întrecerilor continentale.

În anul 2021, Larisa și-a anunțat retragerea din activitatea de gimnastică, în mod neașteptat. De-a lungul carierei, gimnasta a avut nevoie de 7 operații chirurgicale la gleznă, operații care și-au spus cuvântul asupra carierei, dar și a psihicului.

„Cazi, dar te ridici! Azi este nimeni, însă mâine este campionul lumii. Totul este o alegere, o alegere de a fi cel mai bun pentru tine și în sufletul tău. Asta am învățat în cei 20 de ani pe care i-am petrecut în sala de gimnastică.

Azi închei acest capitol frumos din viața mea. Mă simt împăcată și mulțumită cu alegerea pe care am făcut-o. Este timpul pentru o viață normală și un pic mai liniștită. Am pus cipicii de o parte, costumul în dulap și tot ce am trăit până acum într-un sertar micuț acolo în inima și mintea mea.

Aș vrea să spun multe, însă nu îmi pot găsi cuvintele pentru o singură postare. Vreau să știți că vă apreciez pe voi, cei ce mă urmăriți cu drag, îmi scrieți și îmi transmiteți gânduri pozitive. Și vreau să mulțumesc persoanelor ce chiar mi-au dorit binele măcar odată în acești 20 de ani de când am început gimnastica!”, a scris Larisa Iordache, pe contul său de Facebook, în decembrie 2021.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite