Adaugă aspirină în mașina de spălat. Rezultatul te va uimi

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor PlanetCare
Sursa foto: unsplash, autor PlanetCare

Chiar și cu cei mai buni detergenți de rufe și cicluri de spălare pe mașinile de spălat moderne, este aproape imposibil să te asiguri că hainele albe rămân albe. Din fericire, există aspirina, iar tu probabil că o ai deja în dulapul cu medicamente!

Chiar dacă folosești acele detergenți de rufe care îți promit că hainele albe vor ieși mai albe, nu poți evita petele cenușii și subsuorile galbene. Cu fiecare spălare, hainele albe par să devină tot mai terne și mai cenușii. Așadar, cum poți opri acest proces? Este foarte simplu; tot ce ai nevoie este un tip de medicament pe care probabil toată lumea îl are în dulapul cu medicamente. Singurul lucru de care ai nevoie pentru a te asigura că rufele tale ies din nou perfect albe este cinci tablete de aspirină de 325 de miligrame fiecare.

Aspirină

Puneți comprimatele într-un castron mare sau într-o cadă cu apă fierbinte pentru a le lăsa să se dizolve. Amestecă această apă cu aspirină până când toate tabletele s-au dizolvat complet. Pentru a vă asigura că tabletele se dizolvă mai repede, le puteți și fărâmița înainte de a le pune în apă. Apoi, puneți hainele albe și mate în bolul sau cada cu apă cu aspirină și lăsați-le să se înmoaie acolo timp de opt ore. De asemenea, puteți adăuga pur și simplu câteva aspirine în mașina de spălat, dar metoda de înmuiere funcționează mai bine. După ce ai lăsat hainele la înmuiat, trebuie să le speli în continuare în mașina de spălat, așa cum ai face-o în mod normal.

Vrei să știi cum să te asiguri că hainele închise la culoare și colorate își păstrează corect culoarea fără să devină terne?

Se întâmplă mult prea des: ai cumpărat un articol de îmbrăcăminte superb și la o lună de la achiziție acesta începe deja să se decoloreze. Și cum rămâne cu hainele negre care devin cenușii înainte de a-ți da seama? Din fericire, există un truc simplu pentru a rezolva acest lucru. Tot ce ai nevoie este niște piper negru!

Haine decolorate

Este o adevărată priveliște, aceste haine decolorate. Mai ales pentru că nu este un exercițiu tocmai ieftin; când hainele tale și-au pierdut sau și-au schimbat culoarea, ești înclinat să cumperi haine noi - și apoi întregul ciclu începe din nou. Este timpul să ieșiți din acest cerc vicios cu acest mic truc util! Dacă adaugi puțin piper negru în mașina de spălat, rufele tale vor ieși din nou strălucitoare și colorate. Spuneți adio hainelor decolorate!

Piper

Iată cum funcționează: puneți hainele decolorate în mașina de spălat și adăugați detergentul de rufe obișnuit. Apoi, adăugați în mașină o linguriță de piper negru. Spălați rufele la un temperatura scăzută. Vei vedea că rufele vor ieși în culorile lor originale. Cum funcționează acest lucru? Reziduurile de săpun fac ca hainele tale să devină mai repede terne și palide. Datorită texturii piperului, reziduurile de săpun nu au șansa de a se lipi de haine. Astfel, hainele tale nu vor ieși din mașină cu un aspect tern. În plus, acest lucru împiedică și schimbarea culorilor, potrivit tips-and-tricks.co

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel